Dømt for voldtekter og gjentatt grov vold - kan ikke straffes

Retten fant det bevist at en kongolesisk mann begikk voldtekter og grov vold mot to kvinner, men kom til at han var utilregnelig og derfor ikke kan straffes,

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB
Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Den 27 år gamle mannen er i Oslo tingrett dømt til tvungent psykisk helsevern. Han må likevel betale oppreisningserstatning til de tro fornærmede i saken på 167.000 og 151.000 kroner. Erstatningen er redusert fordi retten kom til at mannen var strafferettslig utilregnelig på gjerningstidspunktene.

Tiltalte erkjente delvis straffskyld og hevdet han ikke husket andre deler av forholdene i tiltalen.

Retten har likevel funnet det bevist at han for drøyt tre år siden voldtok en kvinne han møtte tilfeldig i Oslo sentrum, samt voldtok og utøvde grov, gjentatt vold mot en ung kvinne han hadde et kortvarig forhold til i fjor sommer.

De rettspsykiatrisk sakkyndige konkluderte først under tvil at mannen var tilregnelig, men forklarte senere i retten at de mener «en tilstand av schizofreni nok var til stede» da han begikk handlingene i tiltalen. Retten påpeker at det i bevisførselen var snakk om at handlingene mot de to kvinnene var avstraffelser, beordret av usynlige makter.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer