Dømt for drapsforsøk etter mobil-krangel

En mann er dømt til fire års fengsel etter at han knivstakk en tidligere kamerat i skolegården på Lambertseter skole i Oslo under en krangel om en telefon.

En mann er dømt for drapsforsøk etter en knivstikking i skolegården på Lambertseter skole. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Fredrik Hagen / NTB
En mann er dømt for drapsforsøk etter en knivstikking i skolegården på Lambertseter skole. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Det var natt til 22. mars i fjor at de to mennene møttes i skolegården på Lambertseter skole for å slåss og «gjøre opp» i forbindelse med en krangel om en mobiltelefon, står det i dommen fra Oslo tingrett.

Tiltalte hadde lånt mobiltelefonen fra den fornærmede mannen, som igjen hadde lånt mobiltelefonen fra en annen venn. Tiltalte hadde også lånt 500 kroner av fornærmede som var irritert på tiltalte for at han ikke ga tilbake telefonen og pengene.

Under slåsskampen dro den tiltalte fram en kniv og stakk den fornærmede i brystet slik at lungen hans punkterte.

Da saken gikk i Oslo tingrett for to uker siden, nektet tiltalte straffskyld. Forsvareren sa at tiltalte følte at han befant seg i en nødvergesituasjon hvor han fryktet for sitt eget liv. Retten er imidlertid ikke enige i dette.

De mener at han ikke nødvendigvis hadde til hensikt å drepe fornærmede, men at han måtte forstå at knivstikkingen kunne føre til at fornærmede døde.

Tingretten dømte ham til fire års fengsel og til å betale den fornærmede mannen 120.000 kroner i oppreisning.

Mannen ble i desember i fjor og i juni i år også dømt for ran og forsøk på ran.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer