Dømt etter «Rust»-tragedien

Innspillingslederen på Alec Baldwins film «Rust» er dømt til et halvt års prøvetid etter at filmens fotograf ble skutt under opptakene.

Innspillingslederen på Alec Baldwins film «Rust» er dømt til et halvt års prøvetid etter at filmens fotograf ble skutt under opptakene. Foto: Jae C. Hong / AP / NTB
Innspillingslederen på Alec Baldwins film «Rust» er dømt til et halvt års prøvetid etter at filmens fotograf ble skutt under opptakene. Foto: Jae C. Hong / AP / NTB Vis mer
Publisert

David Halls ble fredag kjent skyldig i usikker håndtering av skytevåpen etter det fatale skuddet i 2021 i New Mexico som førte til at Halyna Hutchins' døde på opptaksstedet til westernfilmen.

Han må også betale en bot på 500 dollar og fullføre et våpensikkerhetskurs etter å ha erkjent straffskyld.

Alec Baldwin og filmens våpenansvarlige Hannah Gutierrez-Reed har erkjent seg ikke skyldige i tiltalen om uaktsomt drap. Tiltalen har en maksimumsstraff på halvannet års fengsel og bøter.

Påtalemyndigheten sier de har vektlagt Baldwins rolle både som produsent og som den som avfyrte skuddet.

Hutchins døde kort tid etter at hun ble skutt. Baldwin rettet en pistol mot Hutchins da våpenet gikk av. Regissøren Joel Souza ble såret da skuddet gikk av.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer