Flom og jordskred i Nepal

Dødstallet stiger i Nepal

Antall døde etter flom og jordskred i Nepal har økt til 43, og ytterligere 24 er savnet. Monsunregn har truffet 30 av landets 77 distrikter den siste uken.

En nepalsk mann bærer eiendelene sine over hodet i en overflommet gate i Katmandu. 43 har mistet livet i flom og jordskred rundt om i landet. Foto: Niranjan Shrestha / AP / NTB scanpix
En nepalsk mann bærer eiendelene sine over hodet i en overflommet gate i Katmandu. 43 har mistet livet i flom og jordskred rundt om i landet. Foto: Niranjan Shrestha / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Monsunsesongen pågår, og kraftig regn har falt over landets østlige og sentrale regioner den siste uken, blant annet i hovedstaden Katmandu.

Polititalsmann Ramesh Thapa sier at 20 har blitt skadd i naturkatastrofen, i tillegg til de 43 som har mistet livet.

Mer enn 1.100 mennesker har blitt reddet fra rammede områder rundt om i hele landet de siste tre dagene, ifølge Thapa.

Om lag 27.000 sikkerhetsstyrker er utplassert for å bistå redningsarbeidet i områdene som er herjet av flom og jordskred.

Landets meteorologer advarer om at vannivået i elva Koshi har oversteget det som er trygt.

En rekke veibruer har rast sammen og veier er sperret av jordskred og flom. Tusenvis av reisende er rammet, meldte lokale medier lørdag.

Nepal er svært utsatt for naturkatastrofer. I 2015 mistet 9.000 mennesker livet i et kraftig jordskjelv.

Hvert år oppstår det flom og jordskred som følge av monsunregn, noe som pleier å føre til at en rekke liv går tapt. Monsunsesongen varer fra juni til september.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer