En ung gutt sitter ved restene av en bro som er ødelagt av vannmassene i Nhamatanda, rundt ti mil fra byen Beira i flomrammede Mosambik. Foto: Themba Hadebe / AP / NTB scanpix
En ung gutt sitter ved restene av en bro som er ødelagt av vannmassene i Nhamatanda, rundt ti mil fra byen Beira i flomrammede Mosambik. Foto: Themba Hadebe / AP / NTB scanpix Vis mer

Flom i Afrika

Dødstallet stiger etter syklonen Idai - mer enn 550 døde

Flere enn 550 mennesker er bekreftet døde etter syklonen Idai sørøst i Afrika. Det fryktes at antallet vil fortsette å stige.

Publisert
Sist oppdatert

En uke er gått siden uværet traff kysten av Mosambik. Også Zimbabwe og Malawi ble rammet. Nedbørsmengdene var svært store, og mange mennesker har mistet livet i flom.

I Mosambik har flomvannet dannet en enorm innsjø som torsdag ble oppgitt å være tolv mil lang. Her jobber hjelpemannskaper på spreng for å redde folk som fortsatt befinner seg på hustak og i trær.

FN opplyser at 242 mennesker er bekreftet omkommet i Mosambik, ifølge landets myndigheter. I Zimbabwe og Malawi er henholdsvis 259 og 56 personer bekreftet døde.

Det fryktes at antallet vil øke ytterligere. Idai kan vise seg å være en av de verste værkatastrofene på den sørlige halvkule noen gang, ifølge Verdens meteorologiorganisasjon (WMO).

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer