Flom i Afrika

Dødstallet stiger etter syklonen Idai - mer enn 550 døde

Flere enn 550 mennesker er bekreftet døde etter syklonen Idai sørøst i Afrika. Det fryktes at antallet vil fortsette å stige.

En ung gutt sitter ved restene av en bro som er ødelagt av vannmassene i Nhamatanda, rundt ti mil fra byen Beira i flomrammede Mosambik. Foto: Themba Hadebe / AP / NTB scanpix
En ung gutt sitter ved restene av en bro som er ødelagt av vannmassene i Nhamatanda, rundt ti mil fra byen Beira i flomrammede Mosambik. Foto: Themba Hadebe / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En uke er gått siden uværet traff kysten av Mosambik. Også Zimbabwe og Malawi ble rammet. Nedbørsmengdene var svært store, og mange mennesker har mistet livet i flom.

I Mosambik har flomvannet dannet en enorm innsjø som torsdag ble oppgitt å være tolv mil lang. Her jobber hjelpemannskaper på spreng for å redde folk som fortsatt befinner seg på hustak og i trær.

FN opplyser at 242 mennesker er bekreftet omkommet i Mosambik, ifølge landets myndigheter. I Zimbabwe og Malawi er henholdsvis 259 og 56 personer bekreftet døde.

Det fryktes at antallet vil øke ytterligere. Idai kan vise seg å være en av de verste værkatastrofene på den sørlige halvkule noen gang, ifølge Verdens meteorologiorganisasjon (WMO).

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer