Syklonen Idai

Dødstallet stiger etter syklon i Øst-Afrika

Dødstallet stiger fortsatt etter syklonen Idais herjinger i de tre østafrikanske landene Mosambik, Malawi og Zimbabwe. Over 750 er bekreftet døde.

Lete- og redningsarbeidet pågår fortsatt, mer enn en uke etter at syklonen raste gjennom området. Foto: AP / NTB scanpix
Lete- og redningsarbeidet pågår fortsatt, mer enn en uke etter at syklonen raste gjennom området. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Nesten 110.000 personer er nå innlosjert i leirer i Mosambik, ni dager etter at syklonen Idai raste gjennom det sørøstlige Afrika.

761 personer er bekreftet døde i de tre landene etter at myndighetene oppjusterte oversikten søndag.

I Mosambik er 446 personer bekreftet omkommet fram til søndag, en økning fra 417 fra dagen i forveien, opplyser landets miljøvernminister Celso Correia.

I Zimbabwe er 259 personer bekreftet døde, mens det i Malawi er bekreftet minst 56 omkomne.

Alle tallene må anses som foreløpige, advarer Correia. Tallet kan fortsatt stige, opplyste han under en pressekonferanse i havnebyen Beira søndag.

Mosambik er det hardest rammede av de tre landene. 518.323 mennesker er berørt av syklonen og dens konsekvenser, uttalte Correira.

Ifølge helsedepartementet er det meldt om tilfeller av både malaria og kolera blant folk som er evakuert til sentre i byen Namacurra. Antall tilfeller er imidlertid ikke bekreftet, opplyser departementets talsmann Augusto Macume.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer