Etiopia:

Dødstallet stiger etter massakre

Massakren i en landsby vest i Etiopia onsdag krevde minst 222 liv, over dobbelt så mange som først meldt, ifølge lokale myndigheter.

Massakren i Benishangul-Gumuz-regionen vest i Etiopia, skjedde dagen etter at statsminister Abiy Ahmed hadde besøkt området. Foto: AP / NTB
Massakren i Benishangul-Gumuz-regionen vest i Etiopia, skjedde dagen etter at statsminister Abiy Ahmed hadde besøkt området. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge en talsmann for lokale myndigheter ble 207 drept, men Reuters-journalisten Dawit Emdeshaw skriver på Twitter at dødstallet har steget til 222.

Ifølge regjeringen i Benishangul Gumuz-regionen ble 42 angripere også drept, men det er uklart om disse er inkludert i tallene.

Angriperne slo til før daggry onsdag og skal ha vært ute etter medlemmer av de tre etniske gruppene amhara, oromo og shinasha i tre landsbyer i området.

Abiy-besøk

Massakren fant sted dagen etter at statsminister Abiy Ahmed, som selv tilhører oromoene, besøkte regionen og krevde at de skyldige i tidligere overgrep ble stilt til ansvar.

Det er ikke fastslått hvem som sto bak drapene, der ofrene ble skutt og knivstukket, og mange hus ble påtent.

Ifølge en talsmann for myndighetene i regionen, Beyene Melese, var det medlemmer av milits i Gumuz, som omtales som "anti-fred styrker".

Tigray

Etiopia består av over 80 etniske grupper og har opplevd økende uro og voldelige sammenstøt de siste månedene.

Uroen toppet seg da regjeringen i Addis Abeba innførte unntakstilstand i Tigray-regionen og innledet en stor militæroffensiv for å nedkjempe Tigray-folkets frigjøringsfront (TPLF).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer