Dødstallet stiger etter kraftig jordskjelv i Kina

Tallet på døde etter det kraftige jordskjelvet i Kina mandag er opp i 65, melder statlige medier. Skjelvet utløste jordskred og skadet mange bygninger.

I tillegg til de titalls døde, var det flere som ble skadd i jordskjelvet. På bildet hjelpes noen av de overlevende over en elv i nærheten av byen Moxi. Foto: Cheng Xueli / Xinhua / AP / NTB.
I tillegg til de titalls døde, var det flere som ble skadd i jordskjelvet. På bildet hjelpes noen av de overlevende over en elv i nærheten av byen Moxi. Foto: Cheng Xueli / Xinhua / AP / NTB. Vis mer
Publisert

Det er også meldt om mange skadde etter skjelvet i Sichuan-provinsen, som hadde en styrke på 6,8.

Skjelvet hadde sitt episenter 43 kilometer sørøst for byen Kangding og var 10 kilometer dypt. Byen ligger om lag ti mil sørvest for provinshovedstaden Chengdu. Skjelvet kunne føles både i Chengdu og i Chongqing ytterligere 25 mil unna.

Provinsen ligger der kontinentalplater møtes ved kanten av Tibetplatået og er ofte utsatt for jordskjelv. Ifølge den statlige kringkasteren CGTN ble det registrert flere etterskjelv mandag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer