Dødstallet stiger etter jordskjelvet i Kina

Minst 74 mennesker er omkommet og 250 er skadd etter et jordskjelv sørvest i Kina mandag. I tillegg er minst 26 personer savnet.

Dødstallet stiger etter jordskjelvet i Sichuan-provinsen i Kina mandag. Hittil har minst 74 personer mistet livet. Foto: Ran Peizong / Xinhua via AP / NTB.
Dødstallet stiger etter jordskjelvet i Sichuan-provinsen i Kina mandag. Hittil har minst 74 personer mistet livet. Foto: Ran Peizong / Xinhua via AP / NTB. Vis mer
Publisert

Store redningsaksjoner har blitt iverksatt etter skjelvet, som oppsto i Sichuan-provinsen og hadde en styrke på 6,8.

Det rystet også bygninger i provinshovedstaden Chengdu, som har 21 millioner innbyggere og som er under omfattende nedstengning på grunn av koronapandemien.

Episenteret var 43 kilometer sørøst for byen Kangding og var 10 kilometer dypt. Flere tusen hjem har blitt ødelagt som følge av jordskjelvet, og det er meldt om større jordskred som blokkerer veier i provinsen.

Provinsen ligger der kontinentalplater møtes ved kanten av Tibetplatået og er ofte utsatt for jordskred. Ifølge den statelige kringkasteren CGTN ble det registrert flere etterskjelv mandag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer