Gazastripen

Dødstallene stiger

Israel fortsetter å angripe mål på Gazastripen med fly, artilleri og stridsvogner. Samtidig sender væpnede palestinske grupper stadig nye raketter mot Israel.

Palestinsk helsepersonell bærer et barn som ble drept i et angrep som rammet byen Beit Lahiya nord på Gazastripen torsdag. Foto: Khalil Hamra / AP / NTB
Palestinsk helsepersonell bærer et barn som ble drept i et angrep som rammet byen Beit Lahiya nord på Gazastripen torsdag. Foto: Khalil Hamra / AP / NTB Vis mer
Publisert

Ingenting tydet på at angrepene var i ferd med å avta natt til fredag – snarere tvert imot.

Nattehimmelen over Gaza ble farget oransje av store ildkuler når Israels prosjektiler rammet. Samtidig føk de palestinske rakettene gjennom luften i motsatt retning.

Antallet drepte på palestinsk side fortsetter å stige. Etter flere dager med kamper har 119 mistet livet på Gazastripen, ifølge det Hamas-kontrollerte helsedepartementet i det palestinske området.

En far og hans tre døtre skal ha blitt drept natt til fredag. På israelsk side ligger antallet døde fortsatt på sju.

Angrep tunneler

Mens israelske kampfly i flere dager har angrepet Gaza, tok Israel torsdag kveld i bruk stridsvogner og artilleri i tillegg.

Fra områder nær grensa skjøt de granater inn på Gazastripen. Israel sier målene er knyttet til Hamas, men mange av dem ligger i tett befolkede områder.

Blant målene er tunneler som væpnede grupperinger har bygget under Gaza by.

Like etter midnatt opplyste Israel dessuten at bakkestyrker var sendt inn på Gazastripen. Men noen timer sener ble denne meldingen trukket tilbake av den israelske hæren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer