Skuddveksling i Mexico

Dødstallene stiger etter skytedrama i Mexico

Dødstallene stiger etter en skuddveksling i Mexico, nær USAs grense. Minst 21 personer er drept, blant dem politifolk og antatte medlemmer av et narkokartell.

En pickup med initialene C.D.N. (Cártel del Noreste) sto igjen på en gate etter skuddvekslingen. Foto: AP / NTB scanpix
En pickup med initialene C.D.N. (Cártel del Noreste) sto igjen på en gate etter skuddvekslingen. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

14 personer ble drept i skuddvekslingen mellom bandemedlemmer og sikkerhetsstyrker. Mexicanske sikkerhetsstyrker har siden drept ytterligere sju personer som skal ha tilhørt narkotikakartellet.

Det skjer etter at væpnede menn gikk til angrep i den lille byen Villa Unión, som ligger om lag en times kjøring fra grensen mot Texas.

Skuddveksling

Mennene, som angivelig tilhørte et narkotikakartell, ankom Villa Unión i en kolonne med kjøretøy midt på dagen lørdag. De stormet byen, som har 3.000 innbyggere, og angrep kommunale bygninger, opplyser guvernør Miguel Ángel Riquelme i delstaten Coahuila.

Det førte til en krigslignende tilstand mellom politistyrker og bandemedlemmene som en varte i en times tid.

Fire politifolk og sju antatte medlemmer av Cártel del Noreste (Nordøst-kartellet) ble drept, samt tre uidentifiserte personer som ble funnet på en landevei.

Sikkerhetsstyrker fortsatte å jage de resterende medlemmene, blant annet ved hjelp av helikopter, og drepte altså ytterligere sju personer.

Flere savnede

I tillegg ble seks politifolk såret i skuddvekslingen. De slapp unna uten alvorlige skader og ble utskrevet fra sykehus senere på dagen.

Flere kommunalt ansatte og et barn var meldt savnet etter hendelsen.

Lokale myndigheter opplyser at tolv kjøretøy ble beslaglagt under aksjonen, samt en mengde våpen og ammunisjon.

Videoopptak publisert i sosiale medier viser fasaden på byens rådhus perforert med kulehull.

Høy drapsstatistikk

Sikkerhetsstyrker skal være utplassert i byen i flere dager fremover for å gjenopprette ro og orden, opplyser guvernøren.

Drapsstatistikken i Mexico er historisk høy og har økt med 2 prosent de første ti månedene med Andrés Manuel López Obrador som president.

Så langt i år har det vært 29.414 drap, ifølge føderale myndigheter. I samme periode i fjor var tallet 28.869 drap.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer