«Dødsliste» spres i Sverige: - Vi er sjokkert og redde

En såkalt dødsliste med navn på personer som skal ha tilknytning til kriminelle gjenger, spres i sosiale medier, melder SVT og Sveriges Radio.

En såkalt dødsliste med navn på personer som skal ha tilknytning til kriminelle gjenger, spres i sosiale medier, melder SVT og Sveriges Radio.
En såkalt dødsliste med navn på personer som skal ha tilknytning til kriminelle gjenger, spres i sosiale medier, melder SVT og Sveriges Radio. Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Listen skal inneholde både navn og adresse på flere personer og ble oppdaget av politiet i forbindelse med beslag av en telefon som tilhører en person i gjengmiljøet, skriver SVT.

Kringkasteren har vært i kontakt med politiet, som tar listen med stoisk ro.

– Vår vurdering er at listen er falsk, sier etterforskningsleder Petter Schröder.

Flere pårørende til dem som står på listen, sier likevel at de er bekymret.

– Selv om det er en falsk liste, så er vi alle sjokkert og redde, sier faren til en av dem på listen til SVT.

Tidligere i år sirkulerte en tilsvarende liste med personer tilknyttet Foxtrot-nettverket, ledet av Rawa Majid, bedre kjent som «Den kurdiske reven», og Dalen-nettverket i sosiale medier, ifølge kringkasteren.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer