To personer ble lørdag funnet døde i en leilighet på Askøy. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
To personer ble lørdag funnet døde i en leilighet på Askøy. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Dødsfallene på Askøy: Fylkeslegen åpner tilsyn mot 28-åringens fastlege

Fylkeslegen i Vestland skal undersøke hva slags helsehjelp den 28 år gamle mannen som ble funnet død i en leilighet på Askøy, fikk av sin fastlege.

Publisert

Lørdag ble en 54 år gammel kvinne og en 28 år gammel mann funnet døde i en leilighet på Askøy utenfor Bergen. Politiet mener de to er i familie, og mistenker at det er snakk om et drap og selvdrap.

Tirsdag åpnet fylkeslegen tilsyn mot den 28 år gamle mannens fastlege.

– I første omgang kommer vi til å gå gjennom helsejournalen hos hans fastlege, sier fungerende fylkeslege i Vestland Sjur Lehmann til Bergens Tidende.

Politiet mener å ha et bilde av hvem som drepte hvem.

– Ut fra funn på stedet, mener vi å ha et bilde av hendelsesforløpet. Men vi er ikke i mål med våre undersøkelser, så det er for tidlig å konkludere, sier politiadvokat Elisabeth Bru, som er påtaleansvarlig i saken, til avisen.

Lehmann påpeker at det per nå bare er mannens helsetilbud det er avgjort å undersøke.

– Ut fra det vi har fått vite om saken, har vi valgt å åpne tilsyn og vil se på hva slags helsetilbud han har fått, sier han.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.