Dødsdømt svensk-iraner risikerer snarlig henrettelse

Den svensk-iranske forskeren Ahmadreza Djalali skal henrettes innen 21. mai, ifølge et iransk nyhetsbyrå. Han er dømt til døden i Iran for spionasje.

Handoutbilde fra Amnesty International av den svensk-iranske forskeren Ahmadreza Djalali som er fengslet og dømt til døden i Iran. Foto: Amnesty International/TT / NTB
Handoutbilde fra Amnesty International av den svensk-iranske forskeren Ahmadreza Djalali som er fengslet og dømt til døden i Iran. Foto: Amnesty International/TT / NTB Vis mer
Publisert

Den nye henrettelsesdatoen blir meldt av det iranske nyhetsbyrået ISNA, skriver svensk TV4. Djalali har tidligere fått utsatt henrettelsen sin i 2020.

Djalali arbeidet tidligere som forsker i katastrofemedisin ved Karolinska Institutet utenfor Stockholm. Da han i 2016 besøkte Iran for å forelese, ble han pågrepet av landets sikkerhetstjeneste.

I 2017 fant en iransk domstol ham skyldig i å ha gitt opplysninger om to iranske atomforskere til den israelske etterretningstjenesten Mossad. De to atomforskerne ble senere likvidert.

Sverige innvilget ham svensk statsborgerskap i februar 2018.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer