USA

Dødsdømt mann med sjelden diagnose henrettet i USA

Russell Bucklew (51) ble henrettet i Missouri tirsdag, til tross for advarsler om at den dødelige injeksjonen kunne gi ham en forferdelig smertefull død.

Russell Bucklew (51) ble henrettet i Missouri tirsdag, til tross for advarsler om at den dødelige injeksjonen kunne gi ham en forferdelig smertefull død og at det kunne bli grotesk for dem som måtte håndtere det hele. Foto: Missouri Department of Corrections / AP / NTB scanpix
Russell Bucklew (51) ble henrettet i Missouri tirsdag, til tross for advarsler om at den dødelige injeksjonen kunne gi ham en forferdelig smertefull død og at det kunne bli grotesk for dem som måtte håndtere det hele. Foto: Missouri Department of Corrections / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bucklew led av kavernøst hemangiom, en type blodåreforandring, som kan være svulster eller misdannelser på organer. På grunn av lidelsen måtte han bruke utstyr for å kunne puste det siste året han levde. Advokatene hans forsøkte til det siste å stanse giftinjeksjonen. De sa den kunne påføre klienten ekstreme lidelser på grunn av den fysiske tilstanden hans.

– Ansiktet hans er opphovnet av svulmende, blodfylte svulster han har i fjeset, hodet og halsen. Det er stor risiko for at disse ustabile svulstene begynner å blø på grunn av belastningen under henrettelsen, noe som vil medføre at Russell kan hoste opp og kveles av eget blod, skrev advokatene i en begjæring til guvernøren i Missouri.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer