Dødsbrannen i Moelv: Døde trolig av stump vold før brannen startet

En av de to mennene som ble funnet døde etter brannen i et næringsbygg i Moelv i september, døde trolig av stump vold. Den andre mannen er siktet for drapet.

To personer ble funnet døde etter brannen i et næringsbygg i Moelv i september. Nå er en av de to siktet for drap. Foto: Geir Olsen / NTB
To personer ble funnet døde etter brannen i et næringsbygg i Moelv i september. Nå er en av de to siktet for drap. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

Politiet opplyser at den foreløpige obduksjonsrapporten viser at den ene mannen var død før brannen startet, og at flere av skadene er forenlig med stump vold.

Det er tidligere kjent at politiet har tatt ut siktelse mot den andre mannen som ble funnet død i etter brannen 30. september.

Politiet mener de står overfor et drap og et selvdrap.

DNA-funn

Selve drapet mener politiet skal ha skjedd i en leilighet i Gjøvik sentrum, der siktede har tilknytning, opplyser Innlandet politidistrikt i en pressemelding onsdag.

I leiligheten har politiet gjort funn av blod fra den avdøde mannen. Der er det også funnet DNA som stammer fra både siktede og den drepte.

Den drepte mannen ble trolig fraktet fra Gjøvik til næringsbygget i siktedes bil, skriver politiet i meldingen.

Ukjent motiv

Begge de to som ble funnet døde i brannruinene i Moelv, var bosatt i Gjøvik kommune. De to var bekjente, og politiet tror motivet kan ha en sammenheng med en konflikt mellom dem.

«Siden begge er døde vil vi trolig ikke få full klarhet i motivet. Politiet mener siktede var alene om drapshandlingen», skriver politiet i meldingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer