Krigen i Syria

Dødelige kamper i syrisk våpenhvile-sone

Over 160 personer er drept de to siste døgnene i harde kamper mellom regjeringsstyrker og opprørsstyrker i et område i Syria som omfattes av en våpenhvile.

Publisert

Kampene har rast i Hama-provinsen vest i Syria de siste dagene. I løpet av 48 timer er i alt 167 soldater fra begge sider drept, melder aktivistgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Opprørerne har lørdag skutt flere titall raketter mot regjeringsstyrkenes stillinger, og en selvmordsbomber utløste en kraftig bilbombe nær en gruppe regjeringssoldater. Assad-regimets soldater svarte på angrepene med å skytte russiskproduserte raketter mot opprørerne, og det meldes om harde kamper i på landsbygda i Hama-provinsen.

Minst 37 regjeringssoldater og 28 opprørssoldater ble drept i lørdagens kamper, ifølge SOHR. De siste intense kampene har pågått siden torsdag i et område som er omfattet av en våpenhvileavtale.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.