Døde etter knivstikking: Politiet har video av hendelsen

Mannen i 30-årene som ble knivstukket i Haugesund tirsdag, er død, og en jevnaldrende mann er siktet for drap. Politiet sitter på video av deler av hendelsen.

Politiet på åstedet tirsdag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
Politiet på åstedet tirsdag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den knivstukne ble fraktet til sykehus med ukjent skadeomfang, og den pågrepne ble først siktet for drapsforsøk. Sørvest politidistrikt holdt en pressekonferanse om saken onsdag formiddag.

– Like før midnatt i går ble fornærmede erklært død, opplyser politiadvokat Sveinung A. Andersen.

Siktelsen er nå skjerpet til drap. Den siktede er en norsk statsborger bosatt i Haugesund og er i likhet med offeret i 30-årene.

– Han er ikke tidligere kjent for politiet, sier Andersen.

Vitner avhørt

– Det er fortsatt tidlig i etterforskningen, og politiet har fokus på å kartlegge hendelsesforløpet. Vi har allerede dannet oss et visst bilde av hva som har skjedd. Det var en rekke vitner til hendelsen, og vi har en rekke vitneavhør allerede, fortsetter politiadvokaten.

Politiet har fått tilgang til deler av hendelsen.

– Det er fortsatt for tidlig å si noe om det er en relasjon mellom den fornærmede og den siktede, sier politiadvokat Andersen.

Avhør onsdag

Den siktede skal etter planen avhøres onsdag.

Politiet meldte om knivstikkingen klokka 11.40 tirsdag. Cirka 20 minutter senere opplyste de at en mann ble pågrepet like i nærheten.

Politiet har oppfordret vitner som har behov for oppfølging for å håndtere inntrykk, ta kontakt med helsevesenet. (©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer