Døde etter å ha blitt angrepet av egen kenguru

En australsk mann er død, trolig etter å ha blitt angrepet av sin egen kenguru som han hadde som kjæledyr.

En kenguru har trolig tatt livet av eieren sin i Australia. Det er det første kenguruangrepet med dødelig utgang i landet på 86 år. Illustrasjonsfoto: AP / NTB.
En kenguru har trolig tatt livet av eieren sin i Australia. Det er det første kenguruangrepet med dødelig utgang i landet på 86 år. Illustrasjonsfoto: AP / NTB. Vis mer
Publisert

Den 77 år gamle mannen ble oppdaget alvorlig skadd i huset sitt av en slektning i et tynt befolket område i det vestlige Australia, men da ambulansen kom, var det en kenguru der som hindret legene i å komme inn.

Politiet sa de måtte skyte kenguruen siden den var en fare for ambulansepersonellet. Mannen ble deretter erklært død på stedet.

Politiet tror mannen holdt den store kenguruen som kjæledyr. Den var av typen Western Gray som kan bli over to meter høy og veie 70 kilo. Hannene kan bli svært aggressive, bokse med sine korte forbein, bruke halen til å balansere og sparke skikkelig til med bakbeina.

Sist det var et kenguru-angrep med dødelig utgang i Australia, var i 1936 da en mann prøvde å redde sine to hunder og endte med knekt kjeve og store hodeskader.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer