Døde av corona etter reise med Hurtigruten

En belgisk mann som ble syk på reise med hurtigruteskipet MS Fritdjof Nansen i mars, døde etter hjemkomst i april av covid-19.

Hurtigruteskipet MS Fridtjof Nansen på vei inn i havna i Hamburg 7. august. Onsdag ble det kjent at en belgisk passasjer på cruiseskipet fikk påvist covid-19 og døde i april etter at han hadde vært på reise i mars. Foto: Bodo Marks / DPA / AP / NTB scanpix
Hurtigruteskipet MS Fridtjof Nansen på vei inn i havna i Hamburg 7. august. Onsdag ble det kjent at en belgisk passasjer på cruiseskipet fikk påvist covid-19 og døde i april etter at han hadde vært på reise i mars. Foto: Bodo Marks / DPA / AP / NTB scanpix Vis mer

Belgiske Albert Facq var i mars på reise med hurtigruteskipet utenfor kysten av Storbritannia med sin kone da han ble syk med magesmerter og dårlig matlyst, skriver Newsinenglish som er sitert av Nordlys.

Skipslegen om bord diagnostiserte mannen med magekatarr og akutt febersykdom. Ved hjemkomst til Belgia fikk Facq påvist smitte av covid-19, og han døde 15. april. Han hadde da vært syk siden 17. mars, som var den siste dagen av cruiset.

Til Nordlys bekrefter Hurtigruten at de kjent med at en tidligere gjest døde av covid-19 i april. Rederiet hadde fått vite at gjestene var blitt smittet av koronaviruset flere måneder etter cruiset da de henvendte seg til Hurtigruten for å få refundert utgifter til utflukter som ble kansellert under reisen. Smittesporing var da ikke heller mulig ettersom informasjonen kom så lenge etter at cruiset var avsluttet.

– Vi har kondolert på det dypeste til familien hans. Tankene våre går til familie og venner, skriver pressekontakt Tarjei Kramviken i Hurtigruten til avisa.

Rederiet skriver at de er kjent med at Facq ble diagnostisert med noe annet enn covid-19 av skipslegen, men at det ikke kan kommentere denne vurderingen nå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer