Hval full av plast

Død hval hadde 40 kilo plast i magen

– Det er ekkelt og hjerteskjærende.

Darrell Blatchley drar plast ut av hvalens mage. (Foto: AFP/NTB scanpix)
Darrell Blatchley drar plast ut av hvalens mage. (Foto: AFP/NTB scanpix) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvalen døde lørdag i den sørlige provinsen Compostela Valley, hvor den strandet dagen før, ifølge filippinske myndigheter.

Den 4,7 meter lange hvalen ble forsøkt frigjort av lokale fiskere, men var for svak og kunne ikke lenger svømme skikkelig på egen hånd.

– Hvalen var dehydrert, og på den andre dagen kastet den opp blod, sier Fatma Idris, leder for den regionale fiskerimyndigheten på Filippinene.

Gåsenebbhvalen ble obdusert av regionale myndigheter og av en miljøorganisasjon, og det ble funnet rundt 40 kilo plastsøppel, blant annet plastposer og rissekker, i hvalens mage.

Hvalen døde av sult siden den ikke var i stand til å spise på grunn av at magesekken allerede var full av plast, forklarer Darrell Blatchley, som var med på å obduserte hvalen.

– Det er ekkelt og hjerteskjærende. Vi har obdusert 61 delfiner og hvaler de siste ti årene, og denne hadde blant de største plastmengdene som vi har sett, sier han til AFP.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer