Dobbeltdrap i Kristiansand

Dobbeltdraps­-tiltalt kvinne i Kristiansand vil forklare seg

Den 43-årige kvinnen som er tiltalt for dobbeltdrap i Kristiansand, vil forklare seg når ankesaken kommer opp tirsdag neste uke.

Det tidligere hotellet der ekssamboeren til kvinnen ble funnet død i 2014. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Det tidligere hotellet der ekssamboeren til kvinnen ble funnet død i 2014. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det opplyser forsvareren hennes, advokat Olav Sylte, til NTB.

Mandag var forsvareren sammen med de andre partene i saken i et forberedende rettsmøte for å drøfte fremdriften i saken, som kommer opp for Agder lagmannsrett fra 19. mars.

– Jeg har informert retten om at hun ønsker å forklare seg, sier Sylte, som ikke ønsker å kommentere hva som er bakgrunnen for kvinnens avgjørelse.

Kvinnen har ikke forklart seg, verken for politiet eller retten, siden hun ble siktet i saken. Sylte sier han ikke vil innkalle noen nye vitner til ankesaken.

I slutten av februar ble 43-åringen dømt til 21 års forvaring for drap på faren og ekssamboeren.

Det er 17 år siden kvinnens far ble funnet død i et badekar i sitt hjem i Kristiansand. Tolv år senere ble hennes tidligere samboer funnet død på et hotellrom i byen. Farens grav ble åpnet i desember 2017, og det ble da påvist beroligende stoffer i kroppen.

Kvinnen har hele tiden nektet straffskyld.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer