Dobbeltdrap utenfor Bergen

Dobbeltdrap på Sotra – 40 år gammel sønn pågrepet

To personer er drept på Sotra utenfor Bergen. En 41 år gammel mann er pågrepet og siktet for drapene.

Krimteknikere jobbet torsdag kveld på stedet der to personer ble funnet drept på Sotra tidligere på dagen. Foto: Richard Halland / NTB scanpix
Krimteknikere jobbet torsdag kveld på stedet der to personer ble funnet drept på Sotra tidligere på dagen. Foto: Richard Halland / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet pågrep den 40 år gamle mannen torsdag ettermiddag. Foreløpig er han siktet for å ha drept to personer i tilknytning til en enebolig på Kolltveit på Sotra utenfor Bergen, opplyser politiet i en pressemelding torsdag kveld.

To personer ble funnet drept på Kolltveit på Sotra utenfor Bergen torsdag ettermiddag. Foto: Richard Halland / NTB scanpix
To personer ble funnet drept på Kolltveit på Sotra utenfor Bergen torsdag ettermiddag. Foto: Richard Halland / NTB scanpix Vis mer

Politiet fikk melding klokken 17.10 og rykket umiddelbart ut sammen med ambulanse.

– Vi påtraff siktede på den aktuelle adressen og fant de døde like etterpå, opplyser Tore Salvesen i Vest politidistrikt på en pressebrifing klokken 22 torsdag kveld. Salvesen leder distriktets avdeling for vold og seksuallovbrudd.

Foreldre og sønn

– Jeg kan ikke gi noen detaljer om siktede og de drepte, utover å opplyse at den siktede er sønnen til de drepte, sier Salvesen.

– Når to mennesker er drept av noen i nærmeste familie, er det noe av det mest alvorlige vi kan utsettes for, la han til litt senere.

Kriminalteknikere jobbet på åstedet torsdag kveld, og politiet planla å bruke kvelden og natten på avhør.

– Vi vil avhøre dem som kan gi oss noe om det konkrete hendelsesforløpet. Det er selve handlingen vi konsentrerer oss om nå. Hovedoppgaven i kveld er å finne ut hva som skjedde og hvorfor, opplyser Salvesen. Han sa det var for tidlig å si noe om motivet torsdag kveld.

Avventer å gå ut med detaljer

Avdelingslederen ønsket ikke å si noe om siktedes tilstand. Han ville heller ikke gå i detalj om åstedet og om det var beslaglagt noen våpen i forbindelse med dobbeltdrapet. Han sier politiet har dannet seg et rimelig godt bilde av når drapet skjedde, men at det var informasjon de ikke vil gå ut med ennå.

Selve pågripelsen foregikk uten dramatikk på adressen der alle de tre involverte bodde. Det drepte foreldreparet var 66 og 67 år gamle.

Ved 22-tiden torsdag kveld var ikke alle de pårørende varslet ennå.

Det har foreløpig ikke lyktes NTB å komme i kontakt med siktedes forsvarer, advokat Fredrik Verling.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer