Dobbelt norsk i hoppkvalifiseringen - Lindvik og Johansson på topp

Marius Lindvik knep 1.-plassen foran Robert Johansson i lørdagens hoppkvalifisering i Beijing-OL. Halvor Egner Granerud er også klar for OL-rennet søndag.

Marius Lindvik under hoppet best i kvalifiseringen i Beijing lørdag. Her fra prøvehoppet før kvalifiseringen. Foto: Torstein Bøe / NTB
Marius Lindvik under hoppet best i kvalifiseringen i Beijing lørdag. Her fra prøvehoppet før kvalifiseringen. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert

50 av 53 utøvere ville kvalifisere seg til konkurransen i normal bakke, og dermed var det aldri noe spørsmål om Lindvik, Johansson og Granerud skulle gå trygt videre.

Robert Johansson hoppet 103 meter og gikk i ledelsen med elleve hoppere igjen på toppen av bakken. Med minst mulig margin endte han 0,1 poeng bak Lindvik, som vant kvalifiseringen med et hopp på 100,5 meter.

Det lover godt for norske medaljesjanser i søndagens renn.

Granerud, som hoppet etter Lindvik, skuffet i kvalifiseringen med et hopp på 90 meter. Det holdt til 28.-plass.

Ukrainske Anton Korsjuk, tsjekkiske Filip Sakala og det kinesiske hjemmehåpet Song Qiwu klarte ikke å kvalifisere seg.

Johann Forfang og Daniel-André Tande var ikke med etter å ha blitt koronasmittet like før OL. Begge testet negativt fredag og kan muligens sette kursen for Beijing-OL allerede i løpet av helgen. De håper på å rekke kvalifiseringen til storbakkerennet neste fredag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer