DNT: God plass på hyttene i sommerfjellet

Det ustabile sommerværet har ført til at det er mindre kamp om hyttene på fjellet. Den Norske Turistforening (DNT) melder om god plass på de betjente hyttene.

Det norske sommerfjellet byr på sitt beste vær framover. DNT melder om godt med plass på sine betjente hytter. Arkivfoto: Solveig Vikene / NTB
Det norske sommerfjellet byr på sitt beste vær framover. DNT melder om godt med plass på sine betjente hytter. Arkivfoto: Solveig Vikene / NTB Vis mer
Publisert

– Det er mye plass i fjellet nå, og helt nydelige forhold! Vi hadde en fin start på sesongen, men det ustabile været har ført til at en del har valgt å utsette fjellturen til senere i sommer. Det samme så vi i juli fjor, og da var det mange som besøkte oss i august, sier generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang i DNT.

Han lokker med at sommerfjellet framover er på sitt beste, og sier at det er nærmest plassgaranti både for de som vil bestille og de som kommer uanmeldt.

– Mange velger å legge fjellturen til de siste ukene av ferien sin. Da er det mindre snø og grønnere i høyfjellet. Vi oppfordrer alle til å planlegge fjellferien nå og reise de kommende ukene, sier generalsekretæren i en pressemelding.

– Mange nordmenn har veldig stor respekt for værmeldingene. Respekten er så stor at folk holder seg borte fra fjellet. Det er store lokale variasjoner i fjellet, så om det kan se grått ut på værmeldingene, opplever vi veldig ofte at været blir bedre enn det som er meldt, sier Klarp Solvang.

Flere av de betjente turisthyttene melder også om flere utenlandske gjester denne sommeren. Både svak norsk krone og hetebølgen i Europa har bidratt til økningen.

(©NTB)

Følg Sol på Facebook!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer