DNB: Kortbruken skjøt i været

Da regjeringen torsdag 13. januar opphevet den nasjonale skjenkestoppen, økte kortbruken på restauranter og i uteliv kraftig, viser tall fra DNB.

Kortbruken skjøt i været da skjenkestopp ble opphevet, viser tall fra DNB. Alkoholservering har en stor innvirkning på restaurantbransjen, sier direktør for datatransformasjon, Ine Oftedahl, i DNB. Foto: TT / NTB
Kortbruken skjøt i været da skjenkestopp ble opphevet, viser tall fra DNB. Alkoholservering har en stor innvirkning på restaurantbransjen, sier direktør for datatransformasjon, Ine Oftedahl, i DNB. Foto: TT / NTB Vis mer
Publisert

Sammenlignet med helgen før gjenåpningshelgen 14. og 15. januar, økte kortbruken blant nordmenn med 85 prosent på restauranter og 595 prosent i utelivet generelt.

Den største økningen er i aldersgruppen 25–29 år med 804 prosent, og det er Nordland fylke som øker mest på regionsbasis med 1357 prosent. Oslo havner på andreplass med en økning på 943 prosent på kortbruk i utelivsbransjen.

– Vi ser tydelig at servering av alkohol har en stor innvirkning på restaurantbransjen, som øker betydelig sammenlignet med foregående helg og også sett mot normalåret 2019. Kunder under 40 år brukte alle mer penger på restaurant enn en vanlig januarhelg i 2019, sier direktør for datatransformasjon, Ine Oftedahl, i DNB.

Hun påpeker at trenden er særlig tydelig i storbyer eller steder tett mot et sentrum.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer