DN: Oslo Ap fikk varsler mot varaordføreren i Oslo

Medlemmer i Oslo Arbeiderparti har sendt tre varsler hvor Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam beskyldes for fraksjonering og ukultur, melder Dagens Næringsliv.

Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam beskyldes for fraksjonering og ukultur. – Det er ikke funnet brudd på partiets retningslinjer, sier hun til Dagens Næringsliv. Foto: Terje Pedersen / NTB
Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam beskyldes for fraksjonering og ukultur. – Det er ikke funnet brudd på partiets retningslinjer, sier hun til Dagens Næringsliv. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Varslene har kommet inn samtidig som det har pågått en hard nominasjonskamp der Gunaratnam fikk andreplassen på Oslo Arbeiderpartis liste til stortingsvalget.

Dagens Næringsliv har fått innsyn i varslene og prosessen rundt. To av de tre varslene har blitt behandlet av revisjons- og kontrollnemnda i Oslo-partiet, som ikke tror varslene har noen forbindelse med hverandre.

Varslene dreier seg om hvordan Gunaratnam har opptrådt i forbindelse med et nettverk kalt Generasjon Y og sosiale medier-kampanjen #Hunbørstille.

– Det har kommet noen henvendelser i nominasjonsprosessen. De er av ulik karakter, er ferdigbehandlet av partikontoret, og det er ikke funnet brudd på partiets retningslinjer, sier Gunaratnam til avisen. Hun sier hun har ønsket å bidra til nye rekrutteringskanaler og «heiakultur».

I sin innstilling skriver revisjons- og kontrollnemnda «det er svært alvorlig at det varsles mot en så sentral person, som er gitt mye makt av fylkeslaget, i kraft av alle sine posisjoner. Det virker som om varslerne frykter at hun har brukt sin makt til å selektere, fryse ut, og mobbe gjennom de uformelle nettverkene».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer