DN: Oslo Ap fikk varsler mot varaordføreren i Oslo

Medlemmer i Oslo Arbeiderparti har sendt tre varsler hvor Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam beskyldes for fraksjonering og ukultur, melder Dagens Næringsliv.

Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam beskyldes for fraksjonering og ukultur. – Det er ikke funnet brudd på partiets retningslinjer, sier hun til Dagens Næringsliv. Foto: Terje Pedersen / NTB
Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam beskyldes for fraksjonering og ukultur. – Det er ikke funnet brudd på partiets retningslinjer, sier hun til Dagens Næringsliv. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Varslene har kommet inn samtidig som det har pågått en hard nominasjonskamp der Gunaratnam fikk andreplassen på Oslo Arbeiderpartis liste til stortingsvalget.

Dagens Næringsliv har fått innsyn i varslene og prosessen rundt. To av de tre varslene har blitt behandlet av revisjons- og kontrollnemnda i Oslo-partiet, som ikke tror varslene har noen forbindelse med hverandre.

Varslene dreier seg om hvordan Gunaratnam har opptrådt i forbindelse med et nettverk kalt Generasjon Y og sosiale medier-kampanjen #Hunbørstille.

– Det har kommet noen henvendelser i nominasjonsprosessen. De er av ulik karakter, er ferdigbehandlet av partikontoret, og det er ikke funnet brudd på partiets retningslinjer, sier Gunaratnam til avisen. Hun sier hun har ønsket å bidra til nye rekrutteringskanaler og «heiakultur».

I sin innstilling skriver revisjons- og kontrollnemnda «det er svært alvorlig at det varsles mot en så sentral person, som er gitt mye makt av fylkeslaget, i kraft av alle sine posisjoner. Det virker som om varslerne frykter at hun har brukt sin makt til å selektere, fryse ut, og mobbe gjennom de uformelle nettverkene».

Det tredje varselet, innlevert av lederen av Søndre Nordstrand Ap, Sarah Gaulin, sendte nemnda til det sentrale partikontoret på Youngstorget.

– Jeg leverte varselet fordi jeg ikke klarte å være taus om metodene som brukes for å klatre i partiet, sier Gaulin til DN.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer