Bompenge-striden

DN: Erna Solberg grep inn og beordret utsettelse av bom­pengeprosjekter

Det var statsminister Erna Solberg (H) selv som gikk inn for å utsette behandlingen av to store bompengeprosjekter, ifølge Dagens Næringsliv.

Statsminister Erna Solberg ba Stortinget om å utsette behandlingen av to bompengesaker, ifølge Dagens Næringsliv. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg ba Stortinget om å utsette behandlingen av to bompengesaker, ifølge Dagens Næringsliv. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Solberg bekrefter også overfor VG at hun var delaktig i utsettelsen.

– Det er Stortinget som bestemmer sin dagsorden, men mitt tydelige råd var at saken ble utsatt, slik at de tre bompengeproposisjonene vil bli behandlet samtidig, sier hun.

Etter at avgjørelsen ble tatt, gikk de parlamentariske lederne på Stortinget til verks, ifølge Dagens Næringsliv. Mandag kveld ba et flertall i transportkomiteen, bestående av regjeringspartiene, om å ha en senere behandling. Dette etterkom et flertall i presidentskapet, bestående av visepresidentene Morten Wold (Frp), Abid Raja (V) og president Tone Trøen (H).

Stortinget skulle onsdag vedta to store og delvis bompengefinansierte veiprosjekter, men avstemningene er altså utsatt.

Fremskrittspartiet skal onsdag ha et krisemøte om bompengeopprøret. Flere fylkesledere har gitt beskjed om at de mener partiet må gå ut av regjeringen hvis det ikke får til kutt i bilistenes bompengeutgifter.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer