Djokovic vant i retten – slipper ut av karantenehotellet

Novak Djokovic fikk avgjørelsen på visumtrøbbelet i australsk rett mandag. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB

Novak Djokovic fikk avgjørelsen på visumtrøbbelet i australsk rett mandag. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB
Novak Djokovic fikk avgjørelsen på visumtrøbbelet i australsk rett mandag. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den serbiske tennisstjernen Novak Djokovic fikk medhold i australsk rett og får trolig bli i landet for å delta i Australian Open.

Det ble klart etter et rettsmøte mandag morgen norsk tid. Rettsmøtet startet tidligere, men ble først utsatt noen timer.

Senere ble det klart at serberen fikk medhold, og han får dermed lov til å delta i Australian Open, som starter om én ukes tid. Australske myndigheter hadde etter at kjennelsen ble klar, 30 minutter på seg til å la Djokovic forlate karantenehotellet han har vært innlosjert på.

Nå får han også trolig spille Australian Open i jakten på sin 21. Grand Slam-tittel, noe som vil være rekord.

Det er likevel uklart hva myndighetene vil foreta seg etter at kjennelsen ble klar.

Kan fortsatt snu

Ifølge CNN sier regjeringsadvokat Christopher Tran at de godtar dommerens avgjørelse, men at de nå skal vurdere å bruke en «personlig kanselleringsrett».

Det vil ifølge nyhetsbyrået AFP bety at serberen fortsatt kan bli kastet ut og ikke få innpass i landet de neste tre årene. Dommeren gjorde det klart at han ville holdes underrettet om hva som skjer videre.

Dommeren innledet høringen med å forsvare Djokovic og spørre hva mer verdenseneren kunne gjort før han ankom Australia. Også Djokvovic' advokater argumenterte med det samme.

Visumtrøbbel

34-årige Djokovic var koronasmittet i desember, noe som ga medisinsk fritak fra å være koronavaksinert for å delta i Grand Slam-turneringen, Men etter å ha søkt om feil visum, ble han stoppet på flyplassen i Melbourne.

Siden har han sittet på karantenehotell i påvente av en rettslig avgjørelse.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer