Djokovic ute av Australia Open etter 34 strake seire

Italienske Jannik Sinner slo til med å slå ut tittelforsvarer og verdensener Novak Djokovic i semifinalen i Australian Open.

En fortvilet Novak Djokovic under nattens semifinale. Foto: AP Photo/Andy Wong.
En fortvilet Novak Djokovic under nattens semifinale. Foto: AP Photo/Andy Wong. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Italienske Sinner var fjerdeseedet i turneringen og tok de to første settene relativt lett med 6-1, 6-2. Det tredje ble avgjort i tiebreak med 8-6 til Djokovic. I det fjerde ble det 6-3.

– Det var en veldig tøff kamp. Han misset mye i de to første settene. Jeg utnyttet at han slet. Jeg misbrukte en matchball i tiebreaket, men jeg forsøkte å skjerpe meg i det neste settet, sa Sinner.

Han er i sin første finale i Australian Open og den første Grand Slam-finalen.

Sist gang serberen tapte i Melbourne var tilbake i 2018. Han hadde 34 strake kamper uten tap og ti titler i Australian Open-turneringen.

Italieneren Jannik Sinner er klar for sin første finale i Australian Open. Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino
Italieneren Jannik Sinner er klar for sin første finale i Australian Open. Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino Vis mer

Det var en god Sinner og en overraskende svak Djokovic i de to første settene. I det tredje settet ble det jevnere og Djokovic hadde våknet litt, men klarte ikke å presse fram noen servebrudd hos Sinner. Den formsterke italieneren tapte ikke mange poeng i sine servergame.

På stillingen 5-5 og 40-40 i Djokovics serve ble det en stopp i spillet etter at en tilskuer oppe på tribunen hadde fått problemer. Han ble derimot raskt tatt hånd om av førstehjelpsmannskaper slik at den ufrivillige pausen bare ble på fire-fem minutter.

Djokovic beholdt roen og tok gamet og settet til 6-5. Sinner holdt serven sin og settet ble avgjort i tie break. Etter å ha reddet en matchball imot klarte han ro i land settet og kampen med 8-6.

Sinner startet det fjerde settet godt og hadde tre breakballer. Den mentalt sterke verdenseneren ble reddet av solide førsteserver.

Sinner klarte derimot å bryte i det neste til 3-1 og servet selv til 4-1. Selv om nervene begynte å vise seg hos italieneren, klarte han holde hodet kaldt og vant settet 6-3.

Djokovic hadde ikke en eneste mulighet til servebrudd mot Sinner i kampen.

I søndagens finale venter vinneren av semifinaleoppgjøret mellom Daniil Medvedev og tyske Alexander Zverev.

FÅR KRITIKK: En russisk tennisspiller kreves diskvalifisert fra Australian Open. Video: Eurosport/discovery+, Skingen/Dagbladet TV-sporten Vis mer

(©NTB)