Djokovic frykter Nadal-comeback: – Han vil vinne titler

Tennisener Novak Djokovic tror Rafael Nadal vil være kapabel til å kjempe om Australian Open-tittelen når spanjolen returnerer fra et langt skadeavbrekk.

Verdens beste tennisspiller Novak Djokovic. Foto: Beate Oma Dahle / NTB.
Verdens beste tennisspiller Novak Djokovic. Foto: Beate Oma Dahle / NTB. Vis mer
Publisert

Nadal har ikke spilt en tellende kamp siden han ble slått ut i andre runde av årets utgave av Australian Open i januar. Siden den gang har han tatt seg god tid til å jobbe seg tilbake fra skadeproblemer.

37-åringen har imidlertid varslet comeback når tenniseliten starter opp igjen på nyåret. Tennisrivalen Novak Djokovic tror Nadal vil kunne være tilbake i toppslag under 2024-sesongens første Grand Slam-turnering i Australia.

– Jeg forventer alltid at han spiller på sitt beste, sa Djokovic ifølge BBC.

– Mange ganger har de avskrevet ham, og det har de gjort med meg også. Vi viser likevel at de tar feil, fortsatte Djokovic.

Nadal har vunnet totalt 22 Grand Slam-titler i karrieren. To ganger har han gått til topps i Australian Open. Den første triumfen skjedde i 2009, mens den siste kom i 2022.

– Han vil vinne titler og å være den beste. Det er derfor han er den han er: En tennislegende. Jeg er sikker på at treningen og forberedelsene han har gjort er med en intensjon om å vinne Grand Slam.

Nadal har tidligere uttalt at 2024-sesongen trolig blir hans siste. Australian Open starter 14. januar.

KOLLAPSER: En australsk tennisspiller kollapset under en direkesendt pressekonferanse i Australia nylig. Video: 7NEWS, Skingen/Dagbladet TV-sporten Vis mer

(©NTB)