Disse superstjernene tar trolig VM-farvel i Qatar

Cristiano Ronaldo, Lionel Messi og en håndfull andre stjerner i internasjonal fotball står foran det som med stor sannsynlighet er deres siste fotball-VM.

Cristiano Ronaldos VM-karriere kan være over etter Qatar-mesterskapet som venter. Foto: Armando Franca / AP / NTB
Cristiano Ronaldos VM-karriere kan være over etter Qatar-mesterskapet som venter. Foto: Armando Franca / AP / NTB Vis mer
Publisert

Ronaldo og Messi, to av fotballhistoriens aller mest fremgangsrike spillere, har til gode å løfte VM-trofeet for hjemlandet. Mye tyder på at sluttspillet som nå venter i Qatar blir aller siste forsøk.

Messi vil være 39 år når VM-fotballen sparkes i gang i USA, Canada og Mexico om fire år. Ronaldo enda to år eldre.

Her er listen over store fotballnavn som etter alle solemerker avslutter VM-karrieren i Qatar de neste ukene:

Cristiano Ronaldo (37 år)

Portugiseren har en frustrerende sesongstart bak seg i Manchester United. Mangel på spilletid har vært gjennomgangsmelodien. Dermed har det også blitt uvanlig få scoringer. Samtidig har ingen scoret flere landslagsmål enn Ronaldo i fotballhistorien. 117 på 91 kamper for Portugal er fasiten så langt. I VM kan statistikken bli ytterligere forbedret.

Lionel Messi (35 år)

Hele Argentina setter sin lit til at den lille fotballmagikeren skal sørge for at VM-trofeet havner i Buenos Aires. Veteranen fikk ikke plass på den 30 mann lange lista til Gullballen-kåringen etter forrige sesong, men i høst har han vist gryende form for Qatar-støttede Paris Saint-Germain. I 2014 var han nær ved å vinne VM, men Tyskland ble for sterke i finalen i Brasil. Messis eneste trofé som landslagsspiller så langt er Copa America-triumfen i 2021.

Robert Lewandowski (34 år)

Den polske målmaskinen har ofte befunnet seg i skyggen av Messi og Ronaldo i internasjonal fotball. Lewandowski er det polske landslagets ubestridte lederskikkelse. 76 mål på 134 kamper lyder statistikken som kan få ytterligere påfyll i Qatar. i VM-kvalifiseringen satte Barcelona-stjernen inn ni fulltreffere. Lewandowski har samtidig fortsatt til gode å score et VM-mål. I 2018 røk Polen ut i gruppespillet.

Luis Suárez (35 år)

Uruguays mestscorende spiller gjennom tidene står så langt med 68 landslagsmål. Suárez, som nå er tilbake i moderklubben Nacional i hjemlandet etter en stor karriere i Europa, er klar for sitt fjerde VM-sluttspill. Spissens VM-historikk er samtidig brokete. I 2014 ble han hjemsendt fra verdensmesterskapet i Brasil for å ha satt tennene i Italias forsvarskjempe Giorgio Chiellini.

Luka Modric (37 år)

Den kroatiske fotballmaestroen er blant spillerne som synes å bli bedre og bedre med alderen. Veteranen styrer fortsatt Real Madrids midtbane med fast hånd. Modric er inne i sin tiende sesong med den spanske storklubben. Fem mesterligatitler har det blant annet blitt. I 2018 vant han i tillegg Gullballen. For Kroatia er han like viktig. Under VM for fire år siden var Modric gnistrende god og ble kåret til turneringens beste spiller selv om Kroatia tapte finalen for Frankrike. Han spiller sitt femte VM.

Dani Alves (39 år)

Forsvarsveteranen fikk plass i den stjernetunge brasilianske VM-troppen til tross for at karrieren må sies å være på hell. Alves spiller nå for den mexicanske klubben Pumas. Han blir i Qatar den eldste brasilianske spilleren i et VM-sluttspill noen gang. Alves gikk glipp av VM-sluttspillet for fire år siden på grunn av en kneskade. Han har kun spilt i to VM tidligere.

Manuel Neuer (36 år)

Den tyske veteranmålvakten har hatt klippekort på plassen mellom stengene hos «Die Mannschaft» siden 2010. Barcelonas Marc-André ter Stegen og Eintracht Frankfurts Kevin Trapp har utfordret, men kommet til kort. Neuer følger i fotsporene til store tyske keepernavn som Oliver Kahn, Jens Lehmann, Harald Schumacher og Sepp Maier. I 2014 ble han kåret til VM beste keeper da Tyskland gikk til topps.

Thomas Müller (33 år)

Den evigunge tyske landslagsstjernen scoret fem mål under VM-sluttspillet i 2010. Siden har han langt på vei alltid vært til stede når Tyskland har kjempet om mesterskapstitler. Bayern München-stjernen ble riktignok vraket av Joachim Löw i en kort periode i 2019, men foran fjorårets EM-sluttspill ble Müller hentet tilbake.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer