Disse slipper karantenehotell

Reisende fra Storbritannia og EØS-/Schengen-land med lav smitte slipper nå å være på karantenehotell.

Reisende fra europeiske land med lite smitte slipper nå karantenehotell. Foto: Torstein Bøe / NTB
Reisende fra europeiske land med lite smitte slipper nå karantenehotell. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I tillegg slutter man å skille på nødvendig og unødvendig reise for disse landene, skriver regjeringen i en pressemelding.

Fakta om nye regler i karantenehotellordningen

Følgende grupper skal være på karantenehotell fra torsdag 27.05.2021:

* Reisende fra utenfor Europa skal i utgangspunktet være på karantenehotell i hele karanteneperioden fram til negativ test tidligst etter sju døgn.

* Reisende fra europeiske land kan slippe å oppholde seg på karantenehotell dersom landet de kommer fra, oppfyller to kriterier: Færre enn 150 nye smittede per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene, og at maks 4 prosent av dem som testes, er positive. Reisende fra disse landene må gjennomføre karantenen hjemme eller på et annet egnet karantenested.

* Reisende fra Storbritannia og EØS/Schengen-land som har flere smittede enn 150 smittede per 100 000, må være på karantenehotell fram til de har fått en negativ test tatt tidligst etter tre døgn. De må fullføre karantenen hjemme eller på et annet egnet karantenested og kan teste seg ut av karantene tidligst etter sju døgn.

* Reisende fra europeiske land med særlig høye smittetall, må være på karantenehotell fram til negativ test tidligst etter sju døgn. Det kommer mer informasjon om denne gruppen senere.

* Det gjøres unntak for sjøfolk som har oppholdt seg i land utenfor EØS/Schengen og Storbritannia og som skal mønstre på i Norge. Sjøfolk må fortsatt på karantenehotell etter at de kommer hjem, men kan gjennomføre karantenen før de mønstrer på om bord i skipet. Disse endringene trer i kraft fra 21. mai.

Kilde: Regjeringen

Reisende fra europeiske land med færre enn 150 nye smittede per 100.000 de siste 14 dagene, og mindre enn 4 prosent positive tester, slipper karantenehotell. De må isteden gjennomføre karantenen hjemme eller på annet egnet sted.

Reisende utenfor Europa må fortsatt i utgangspunktet oppholde seg på karantenehotell i minst sju dager.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer