Disse skal bygge C-blokka

Skanska skal bygge C-blokka i det nye regjeringskvartalet. Blokka skal huse flere sentrale departementer.

Oversiktsillustrasjon over de ulike byggene i det nye regjeringskvartalet. Foto: Statsbygg / Team Urbis / Nordic Office of Architecture / NTB
Oversiktsillustrasjon over de ulike byggene i det nye regjeringskvartalet. Foto: Statsbygg / Team Urbis / Nordic Office of Architecture / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Konkurransen om C-blokka ble utlyst i januar i år, og fire tilbud kom inn før fristen i juni. Statsbygg har nå skrevet kontrakt med Skanska etter å ha evaluert tildelingskriteriene pris, kompetanse og kvalitet.

– Nå gjør vi klart for byggetrinn 2. Vi har avholdt konkurranse om hvem som skal være entreprenør på C-blokka, og valget falt på Skanska, sier administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg til NTB.

Onsdag fikk NTB slippe inn på det som i dag er en stor byggeplass, hvor det nye regjeringskvartalet sakte, men sikkert begynner å ta form.

Statsbygg opplyser at det nå er besluttet at Helse- og omsorgsdepartementet, Arbeids- og inkluderingsdepartementet, Landbruks- og matdepartementet og Kunnskapsdepartement skal flytte inn i C-blokka.

Illustrasjon av C-blokka sett fra Møllergata. Til høyre i bildet synes den gamle politistasjonen over Youngstorget. Foto: Statsbygg / Team Urbis / Nordic Office of Architecture / NTB
Illustrasjon av C-blokka sett fra Møllergata. Til høyre i bildet synes den gamle politistasjonen over Youngstorget. Foto: Statsbygg / Team Urbis / Nordic Office of Architecture / NTB Vis mer

Flere departementer ennå ikke fordelt

Fra før av er det klart at Statsministerens kontor (SMK) og Utenriksdepartementet skal sitte i D-blokka. Før terrorangrepet 22. juli 2011 holdt SMK til i toppen av Høyblokka, men det er nå blitt plassert i D-blokka.

Finansdepartementet blir værende i G-blokka, mens Justisdepartementet skal flytte tilbake til Høyblokka der de befant seg før terrorangrepet. Nærings- og fiskeridepartementet og Klima- og miljødepartementet blir plassert i A-blokka.

De fem øvrige departementene – Samferdselsdepartementet, Olje- og energidepartementet, Kommunal- og distriktsdepartementet, Kultur- og likestillingsdepartementet og Barne- og familiedepartementet – er ikke fordelt inn i byggene ennå.

Illustrasjon av C-blokka sett fra Eva Kolstads gate ved Youngstorget. Bakerst i midten skimtes Høyblokka. Foto: Statsbygg / Team Urbis / Nordic Office of Architecture / NTB
Illustrasjon av C-blokka sett fra Eva Kolstads gate ved Youngstorget. Bakerst i midten skimtes Høyblokka. Foto: Statsbygg / Team Urbis / Nordic Office of Architecture / NTB Vis mer

Endelig ferdig i 2030

Byggingen av C-blokka er en del av andre byggetrinn, som etter planen starter i 2025. Blokka vil med sine 21.600 kvadratmeter bli regjeringskvartalets nest største bygg etter D-blokka.

Regjeringskvartalet har nå en prislapp på nær 53 milliarder kroner, ifølge regjeringens forslag til statsbudsjett. Kvartalet skal etter planen stå endelig ferdig i 2030.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer