Hvilke land er røde

Disse landene kan du reise til nå - uten karantene

Med de nye innreisereglene åpnes det nå for reiser uten karantene. Sjekk hvor du kan dra her.

REISE UTEN KARANTENE: De fleste stedene i Finland kan man nå reise til uten å måtte i karantene da man kommer hjem til Norge. Her fra Hietaniemi beach i Helsinki, Finland. FOTO: NTB/SCANPIX
REISE UTEN KARANTENE: De fleste stedene i Finland kan man nå reise til uten å måtte i karantene da man kommer hjem til Norge. Her fra Hietaniemi beach i Helsinki, Finland. FOTO: NTB/SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 27. mai endret regjeringen reglene for karantene ved innreise til Norge. Det betyr at det er flere steder man kan komme fra hvor man slipper karantenehotell og i noen tilfeller slipper karantene i det hele tatt.

Dersom man kommer fra et land innenfor EØS, Schengen eller UK er reglen nå at man slipper karantenehotell dersom smitten i det gitte landet er under 150 smittede per 100.000 innbygger de siste 14 dagene. Det betyr derimot ikke at man slipper karantenen i seg selv, men at den kan gjennomføres hjemme eller på gitt adresse. Om smittetrykket er høyere enn dette er regelen at man må på karantenehotell til negativt test er fremlagt (inntil tre døgn etter ankomst) også ta resten av karantenen hjemme. Dersom det er særlig høyt smittepress, må man oppholde seg på karantenehotell fram til negativ test tidligst etter sju døgn.

Grønne land

Med de nye reglene for innreisekarantene gikk regjeringen tilbake til å operere med såkalte røde, gule og grønne områder innenfor Europa. Her er hovedregelen at dersom området er grønt eller gult kan man ved innreise tilbake til Norge slippe karantenen. Per dags dato er ingen land i Europa markert som grønn på FHI sin oversikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer