Disse kommunene har hatt flest coronasmittede

Storbyer med jevn smitte og småsteder med store utbrudd har høyest andel coronasmittede. I Ulvik er 12 prosent smittet og i Oslo-bydelen Stovner fem prosent.

Oslo 20210207. 
Bydel Stovner i Oslo.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Oslo 20210207. Bydel Stovner i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Små kommuner som har vært igjennom omfattende coronautbrudd, ligger øverst på listen over kommuner med høyest coronasmitte. Men også hovedstaden havner på topp fem, viser en oversikt NTB har laget.

Høyest andel av befolkningen med påvist smitte har Ulvik, med 12,1 prosent (130 av 1078 innbyggere). Ulvik og flere omkringliggende kommuner er for tiden under strenge tiltak etter mutantutbruddet som ble kjent i begynnelsen av februar.

– To situasjoner

Hyllestad, som ble rammet hardt av et utbrudd i høst, har nest høyest andel smittede i landet med 7 prosent av befolkningen. Deretter følger Sør-Fron (3,1 prosent), Lørenskog (2,7 prosent) og Oslo (2,6 prosent).

– Det er to forskjellige situasjoner. Det ene er små kommuner som har store, lokale, tidsavgrensede utbrudd, og det slår veldig hardt ut på statistikken. Det andre er kommuner som er store, sånn som Oslo, som har hatt vedvarende høyt smittepress over tid og av den grunn havner høyt på statistikken, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til NTB.

Mest smitte i storbyer

Tar man inn bydelene i Oslo i samme statistikk som kommunene, er fem av dem på topp-ti-listen over områdene i landet med flest smittede. I Stovner har 5 prosent av befolkningen fått påvist coronasmitte, mens dette gjelder 3,9 prosent av innbyggerne i Søndre Nordstrand, 3,8 prosent i Grorud, 3,6 prosent i Alna og 3,3 prosent av innbyggerne i Bjerke bydel i Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer