Disse blir prioritert i vaksinekøen sammen med regjeringen og Stortinget

Onsdag starter den prioriterte vaksineringen av stortingspolitikere. Men regjeringen har også besluttet å skyve ansatte i flere andre etater fram i køen.

Foto: Ørn E. Borgen / NTB
Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert

Vaksineringen av stortingsrepresentantene starter onsdag morgen på Akershus festning i Oslo, og det er Forsvarets sanitet som skal utføre oppgaven.

Totalt har regjeringen satt av 500 førstedoser med vaksiner som skal gå til å skyve «samfunnskritisk nøkkelpersonell» fram i køen. Regjeringsmedlemmene selv er blant dem som har fått tilbudet.

Vaksinene skal også gå til blant annet Folkehelseinstituttet (FHI) og Helsedirektoratet, som er sentrale i pandemihåndteringen.

Hos FHI har de fått tildelt 20 doser, selv om instituttet egentlig frarådet regjeringen å prioritere kritisk personell på denne måten.

– Vi har prioritert medarbeidere som er kritiske i håndteringen av pandemien og som har operative funksjoner der de er utsatt for smittestoff, og har funksjoner i operativt feltarbeid ved støtte til utbruddshåndtering. Dette gjelder i særlig grad laboratorieansatte og smittesporerne, opplyser FHIs pressevakt til NTB.

FHI-direktør Camilla Stoltenberg er allerede vaksinert sammen med sin aldersgruppe i Oslo.

Høyesterett og kongehuset

Regjeringen vil ikke gå ut med fullstendige lister over de 500 som blir prioritert. Men de har opplyst at også Høyesterett står på listen over institusjoner som prioriteres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer