Vis mer

Disse 8 er verdens mektigste mennesker

To personer er mektigere enn Obama.

(upublisert) Opprettet


Det amerikanske tidsskriftet Forbes har de siste 17 årene publisert en liste over blant annet verdens rikeste personer og verdens mektigste personer.

Dette året er intet unntak og for to dager siden kom listen over de mektigste av de mektige anno 2015 – og det er ikke hvem som helst som kniver om topplasseringen.


 1. Vladimir Putin


  Russlands president fortsetter å bevise at han er en av få menn i verden som er mektig nok til å gjøre hva han vil - og komme unna med det, skriver nettsiden og fortsetter:

  «Internasjonale sanksjoner stopper ikke Putin. I oktober bombet han syriske styrker før han møttes ansikt til ansikt med president Assad. Dette fikk USA og NATO til å se svak ut».

  Dette er tredje året på rad Russlands president topper lista over verdens mektigste personer.


 2. Angela Merkel


  For tiende år på rad blir Tysklands forbundskansler Angela Merkel kåret til verdens mektigste kvinne, skriver Forbes.

  VG skrev tidligere i år at Merkel mottok regelrette kjærlighetserklæringer på sosiale medier, grunnet flyktningkrisen.


 3. Barack Obama


  Det er ingen tvil om at USA fortsetter å være verdens største økonomiske, kulturelle, diplomatiske, teknologiske og militære makt.

  Men nå som Obama går inn i sitt siste år som president, er det klart at hans innflytelse er synkende, skriver Forbes.


 4. Pope Francis


  Den åndelige lederen for en sjettedel av verdens befolkning, Pave Francis, har gjort det til sin oppgave å transformere det langvarige konservative bildet av den katolske kirke.

  Noen av årsakene til at Paven er på Forbes liste, er at han har oppfordret Kongressen og FN til å handle på spørsmål rundt klimaendringer, innvandring og forfølgelsen av kristne og andre religiøse minoriteter i Midtøsten.


 5. Xi Jinping


  Ifølge Forbes har Xi Jinping det som kreves for å være Kinas overordnet leder. Han blir også omtalt som den mektigste kinesiske lederen siden Mao Zedong.

  Noe av grunnene til dette er fordi Xi var rask til å se fordelene med privatiseringsvennlige reformer og ytterligere tegn til nytenkning.


 6. Bill Gates


  Det er et merkeår for verdens aller rikeste mann, Bill Gates.

  Det er nemlig 40 år siden han og Paul Allen lanserte Microsoft og i dag eier hele 84 prosent av amerikanske husholdninger en datamaskin.

  Han har en formue på 79,2 millioner dollar, som tilsvarer over 600 milliarder norske kroner. Men ifølge Dagbladet gir også ekteparet Bill og Melinda Gates mye til veldedighet. I 2012 ga de hele 1,9 milliarder dollar.


 7. Janet Yellen


  Den økonomiutdannede Janet Yellen skapte historie i 2014 da hun ble den første kvinnelige lederen av Federal Reserve, sentralbanken i USA.

  Ifølge NRK var en av Yellens første oppgaver å innlede avviklingen av sentralbankens støtteoppkjøp av statsobligasjoner, som i virkeligheten er trykking av penger, uten å sette den skjøre veksten i fare.


 8. David Cameron


  Den britiske statsministeren fikk beholde statsministerboligen, da han tidligere i år ble gjenvalgt. Ifølge Aftenposten var Cameron opptatt av det regjeringene hans har oppnådd i økonomien og la vekt på at dette skal komme alle til gode.

  Han sa også at han vil jobbe for å samle nasjonen, «slik at vi virkelig blir et forent kongedømme».


Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.