Diskes fra Tour de France - benyttet forbudt stoff

Den colombianske sykkelstjernen Nairo Quintana mister sjetteplassen fra årets Tour de France grunnet en positiv test på det smertelindrende stoffet tramadol.

Nairo Quintana diskes fra sjetteplassen i Tour de France. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
Nairo Quintana diskes fra sjetteplassen i Tour de France. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stoffet er ikke på dopinglisten, men er forbudt i konkurranse for å beskytte rytternes sikkerhet og helse i forbindelse med bivirkningene, opplyser Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) i en pressemelding.

Tramadol har vært forbudt i konkurransesykling siden 2019. Quintana leverte to blodprøver som inneholdt stoffet under årets ritt, og forbundet skriver videre at han dermed mister sjetteplassen sammenlagt. Han var litt over 16 minutter bak vinneren Jonas Vingegaard.

Avgjørelsen kan ankes til Idrettens voldgiftsrett (CAS) i løpet av de neste ti dagene. Quintana utelukkes ikke fra videre konkurranser siden det er hans første forseelse.

Colombianeren har mange topplasseringer fra Tour de France i sin karriere. Han ble nummer to i 2013 og 2015 og nummer tre i 2016. Årets sjetteplass var hans beste sammenlagtplassering i rittet siden da.

Han vant Giro d'Italia sammenlagt i 2014.

(©NTB)

TOUR DE FRANCE-HOPP: Terrengsyklister tar det til et nytt nivå med denne årlige hopptradisjonen. Video: Fabian Mat/ Les Déchaïnés, fransoa, Alexis Bosson og Dirt Magazine. Vis mer
Mer om