Diplomat-kilder: Nato forlenger i dag Stoltenbergs periode

Natos medlemsland vil på et møte i dag etter alt å dømme forlenge Jens Stoltenbergs periode som generalsekretær med ett år, ifølge fire diplomater.

Nato-landene kommer i dag til å forlenge Jens Stoltenbergs periode som generealsekretær i forsvarsalliansen med ytterligere ett år, ifølge Nato-diplomater. Foto: AP / NTB
Nato-landene kommer i dag til å forlenge Jens Stoltenbergs periode som generealsekretær i forsvarsalliansen med ytterligere ett år, ifølge Nato-diplomater. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

De siste ukene har det kommet flere signaler om at Stoltenberg fortsetter som Nato-sjef, og den endelige beslutningen om dette vil ifølge Nato-diplomatene bli tatt på et møte i dag.

Stoltenberg overtok som generalsekretær i 2014, og han har fått forlenget perioden tre ganger tidligere, sist i 2022 da Russland invaderte Ukraina.

Den nåværende perioden utløper i september, og 64 år gamle Stoltenberg sa i februar at han ikke ønsket ytterligere forlengelse.

Natos medlemsland har imidlertid ikke greid å bli enige om en etterfølger, og mye tyder derfor på at han vil bli bedt om å fortsette i posten i ytterligere tolv måneder.

(©NTB)

Mer om