Dette var de mest populære navnene i 2021

De mest populære navnene i Norge i fjor var Nora og Noah. Det er første gang Noah er på topp, mens Nora har vært i navnetoppen lenge.

Nora Mørk deler fornavn med stadig flere. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB
Nora Mørk deler fornavn med stadig flere. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB Vis mer
Publisert

Se topplista nederst i saken!

Statistisk sentralbyrå opplyser at navn fra bibelen fortsetter å klatre på listene over mest populære guttenavn. 402 gutter fikk navnet Noah eller Noa i fjor.

– Noah er relativt nytt, i hvert fall som motenavn. Det første året det var ti gutter som fikk navnet Noah i Norge, var så sent som i 1997, sier seniorrådgiver Anders Sønstebø i SSB.

– Bibelnavnene har økt i popularitet de siste 15 årene. Det er imidlertid ingenting som tyder på at det har noe med religiøs vekkelse i Norge å gjøre. Mye av årsaken er trolig at mange gamle navn av denne typen nå rett og slett er modne for en renessanse, sier Sønstebø.

Nora mest brukt siden årtusenskiftet

409 nyfødte jenter fikk navnet Nora i fjor. Nora var toppnavnet på jentelista allerede i 2012, og har siden ligget på 1. eller 2. plass hvert år sammen med Emma.

– Nora er det nest mest brukte navnet i Norge etter årtusenskiftet, etter Emma, sier Sønstebø.

Det viser navnestatistikk fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

På andreplass var navnene Emma og Oskar, og på tredjeplass var Sofie og Oliver. I 2020 var det jentenavnene Nora, Emma og Ella som toppet statistikken. Hos guttene var det navnene Jakob, Emil og Noah som var mest populære.

SSBs navnestatistikk oppdateres hvert år, og den viser hvilke navn som har blitt gitt til nyfødte som er folkeregistrert i Norge.

Isak, Aksel og Frida er nye på topplisten sammenlignet med 2020, mens Liam, Henrik og Emilie er ute av listen.

Mer om