Dette skjer torsdag 26. mai

Sjekk dagens viktigste hendelser.

08.00: Piloter og kabinansatte til sak mot Norwegian


Nyheter: Sju piloter og sju kabinansatte har gått til sak mot flyselskapet Norwegian fordi de mener at morselskapet Norwegian Air Shuttle (NAS) – og ikke et av datterselskapene – er deres reelle arbeidsgiver. Det er satt av tre uker til saken.

09.00: Stor markering mot midlertidig opphold


Nyheter: Over 30 organisasjoner med Redd Barna i spissen protesterer mot regjeringens forslag om å kun gi midlertidig opphold til barn og unge som flykter alene til Norge. Markeringen skjer foran Stortinget.

09.00: Stortinget: Innstilling fra kontroll- og konstitusjonskomiteen om «Nigeria-båtene»


Nyheter: Innstillingen fra kontroll- og konstitusjonskomitéen om avhending av brukt/utrangert forsvarsmateriell, blant annet de såkalte Nigeria-båtene, behandles i Stortinget. Innstillingen er basert på to høringer hvor både nåværende og tidligere statsråder og forsvarssjefer har måttet forklare seg.

09.30: KOMØK-konferansen 2016


Nyheter: KS, Kommunalbanken, Norges kommunerevisorforbund og Norges kemner- og kommuneøkonomers forbund (NKK) inviterer til årets kommuneøkonomikonferanse på Gardermoen. Konferansen fortsetter fredag.

11.00: French Open


Tennis: French Open fortsetter i Paris. I dag 2. runde med blant andre Novak Djokovic, Rafael Nadal og Serena Williams i aksjon. Eurosport Norge sender fra kl. 10.45.
Les mer

11.30: Stortinget: Høring om fraværsgrensen i videregående opplæring


Nyheter: Høring i kirke-, utdannings- og forskningskomitéen om et representantforslag fra SV om å oppheve fraværsgrensen på 10 prosent i videregående opplæring.

13.30: Kronprinsesse Mette-Marit på Bibelselskapets 200-årsjubileum


Nyheter: Kronprinsesse Mette-Marit er til stede under åpningen av Bibelfestivalen i Oslo domkirke, i anledning Bibelselskapets 200 årsjubileum. Festivalen avsluttes søndag.

21.00: Nattjazz 2016


Underholdning: Jazzfestivalen Nattjazz starter i Bergen. Festivalen avsluttes lørdag 4. juni.
Les mer

Dessuten...


Nordisk-afrikansk utenriksministermøte i Oslo


Nyheter: Utenriksminister Børge Brende er vert når utenriksministre fra Norden og Afrika møtes til årlig møte i Oslo i dag og fredag. Utenriksministere fra Angola, Ghana, Lesotho, Mali, Mosambik, Senegal, Sør-Afrika, Tanzania, Zambia, Sverige og Island deltar, i tillegg til representasnter for Finland og Danmark.

Sjømatkonferansen 2016


Nyheter: Fiskeriminister Per Sandberg deltar når noen av landets fremste eksperter diskuterer hvordan skal man klare å få en bærekraftig næring som kan vokse uten at det går utover miljøet eller fiskens ve og vel på Sjømatkonferansen på Ullevaal stadion.

Festspillene i Bergen


Underholdning: Årets festspill i Bergen fortsetter. Festspillene holder på til 8. juni.
Les mer

Norsk litteraturfestival


Underholdning: Norsk litteraturfestival på Lillehammer. Festivalen avsluttes søndag.
Les mer