Annonse

Dette skjer tirsdag 8. mars

Sjekk dagens viktigste hendelser.

Hele dagen: Den internasjonale kvinnedagen


09.00: Mediene oppsummerer 2015


Nyheter: Mediebedriftenes Landsforening presenterer lesertall, opplagstall, mediehustall og annonsetall for 2015 i Amedias bygg i Oslo.

09.00: DSB orienterer om skredulykken i Longyearbyen


Nyheter: Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) orienterer om evalueringen av skredulykken i Longyearbyen 19. desember i fjor. DSBs direktør, Cecilie Daae, er tilstede, sammen med sysselmann Kjerstin Askholt og representanter for Longyearbyen lokalstyre. Orienteringen skjer hos sysselmannen på Svalbard.

09.00: Plenumssesjon i Europaparlamentet


Nyheter: EUs medlemsnasjoner møtes i plenum i Strasbourg for å diskutere blant annet situasjonen for kvinneligeflyktninger og asylsøkere i Europa og situasjonen i Syria.

09.45: Reitangruppen legger fram årsresultat for 2015


Nyheter: Reitangruppen (Rema 1000, Narvesen, 7-Eleven, Uno-X med flere) legger fram sitt årsresultat for 2015 presentert av Odd Reitan og finansdirektør Kristin S. Genton.

10.00: Finansministermøte i EU


Nyheter: EUs finansministere møtes i Brussel når unionens råd for økonomiske og finansielle spørsmål har sesjon.

10.00: Filmfestivalen Kosmorama åpner


Underholdning: Trondheims internasjonale filmfestival Kosmorama starter. Festivalen varer til og med søndag.
Les mer

12.00: Sykling: Paris - Nice


Sykling: 2. etappe av rittet Paris - Nice. Starter i Contres. Målgang i Commentry tidligst kl. 16.30. TV 2 sender fra kl. 15.30.

13.00: Lønnsoppgjøret starter


Nyheter: Tariffoppgjøret innledes mellom LO og NHO med overlevering av kravene på Hotell Opera i Oslo, der partene skal forhandle de kommende dagene.
Først ut i årets oppgjør er Fellesforbundet på vegne av LO og Norsk Industri på vegne av NHO. Det vil bli holdt en pressekonferanse klokka 13.30.

14.00: Mette-Marit deler ut gründerpris


Nyheter: Kronprinsesse Mette-Marit er til stede ved utdelingen av prisen Female Entrepreneur 2016 i regi av Innovasjon Norge. Prisen het tidligere Årets gründerkvinne og ble første gang delt ut i 2009. Utdelingen skjer i Oslo.

19.00: Mette-Marit besøker Litteraturhuset i Oslo


Nyheter: Kronprinsesse Mette-Marit er til stede ved forfattermøtet «Nynorsk kvinnepower - ved sju av dei» i Litteraturhuset i Oslo i anledning kvinnedagen.

20.45: Champions League 8-delsfinaler


Fotball: Returoppgjørene i Champions League starter med Real Madrid - Roma og Wolfsburg - Gent

21.00: Ski Tour Canada: Sprint


Langrenn: Ski Tour Canada fortsetter etter to hviledager med klassisk sprint for kvinner og menn i Canmore.
NRK2/NRK1 sender direkte fra kl. 20.55

02.00: Primærvalg i Michigan og Mississippi


USA-valg: Åpne primærvalg i den viktige staten Michigan og Mississippi (valglokalene stenger kl. 02.00). Republikanerne har lukkede caucus-avstemninger på Hawaii og i Idaho.

Dessuten…


Nyheter: USAs visepresident er på besøk i Ramallah og Jerusalem, hvor han skal møte både Palestinas president Mahmoud Abbas og Israels statsminister Benjamin Netanyahu på reisen.