Vis mer

Dette skjer tirsdag 8. mars

Sjekk dagens viktigste hendelser.

(upublisert) Opprettet

Hele dagen: Den internasjonale kvinnedagen


09.00: Mediene oppsummerer 2015


Nyheter: Mediebedriftenes Landsforening presenterer lesertall, opplagstall, mediehustall og annonsetall for 2015 i Amedias bygg i Oslo.

09.00: DSB orienterer om skredulykken i Longyearbyen


Nyheter: Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) orienterer om evalueringen av skredulykken i Longyearbyen 19. desember i fjor. DSBs direktør, Cecilie Daae, er tilstede, sammen med sysselmann Kjerstin Askholt og representanter for Longyearbyen lokalstyre. Orienteringen skjer hos sysselmannen på Svalbard.

09.00: Plenumssesjon i Europaparlamentet


Nyheter: EUs medlemsnasjoner møtes i plenum i Strasbourg for å diskutere blant annet situasjonen for kvinneligeflyktninger og asylsøkere i Europa og situasjonen i Syria.

09.45: Reitangruppen legger fram årsresultat for 2015


Nyheter: Reitangruppen (Rema 1000, Narvesen, 7-Eleven, Uno-X med flere) legger fram sitt årsresultat for 2015 presentert av Odd Reitan og finansdirektør Kristin S. Genton.

10.00: Finansministermøte i EU


Nyheter: EUs finansministere møtes i Brussel når unionens råd for økonomiske og finansielle spørsmål har sesjon.

10.00: Filmfestivalen Kosmorama åpner


Underholdning: Trondheims internasjonale filmfestival Kosmorama starter. Festivalen varer til og med søndag.
Les mer

12.00: Sykling: Paris - Nice


Sykling: 2. etappe av rittet Paris - Nice. Starter i Contres. Målgang i Commentry tidligst kl. 16.30. TV 2 sender fra kl. 15.30.

13.00: Lønnsoppgjøret starter


Nyheter: Tariffoppgjøret innledes mellom LO og NHO med overlevering av kravene på Hotell Opera i Oslo, der partene skal forhandle de kommende dagene.
Først ut i årets oppgjør er Fellesforbundet på vegne av LO og Norsk Industri på vegne av NHO. Det vil bli holdt en pressekonferanse klokka 13.30.

14.00: Mette-Marit deler ut gründerpris


Nyheter: Kronprinsesse Mette-Marit er til stede ved utdelingen av prisen Female Entrepreneur 2016 i regi av Innovasjon Norge. Prisen het tidligere Årets gründerkvinne og ble første gang delt ut i 2009. Utdelingen skjer i Oslo.

19.00: Mette-Marit besøker Litteraturhuset i Oslo


Nyheter: Kronprinsesse Mette-Marit er til stede ved forfattermøtet «Nynorsk kvinnepower - ved sju av dei» i Litteraturhuset i Oslo i anledning kvinnedagen.

20.45: Champions League 8-delsfinaler


Fotball: Returoppgjørene i Champions League starter med Real Madrid - Roma og Wolfsburg - Gent

21.00: Ski Tour Canada: Sprint


Langrenn: Ski Tour Canada fortsetter etter to hviledager med klassisk sprint for kvinner og menn i Canmore.
NRK2/NRK1 sender direkte fra kl. 20.55

02.00: Primærvalg i Michigan og Mississippi


USA-valg: Åpne primærvalg i den viktige staten Michigan og Mississippi (valglokalene stenger kl. 02.00). Republikanerne har lukkede caucus-avstemninger på Hawaii og i Idaho.

Dessuten…


Nyheter: USAs visepresident er på besøk i Ramallah og Jerusalem, hvor han skal møte både Palestinas president Mahmoud Abbas og Israels statsminister Benjamin Netanyahu på reisen.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.