Dette skjer tirsdag 12. april

Sjekk dagens viktigste hendelser.

09.00: Flyktningkonferanse i Stavanger


Nyheter: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug blir blant deltakerne under flyktningkonferansen «På flukt mot nord», som arrangeres i Stavanger konserthus av Stavanger kommune i samarbeid med Abri Vekst AS. Formålet er å rette søkelyset mot flyktningkrisen i Midtøsten, konsekvenser for Europa, Skandinavia, Norge og lokalsamfunn. Målgruppen er norske kommuner.
Les mer

12.00: Spekterkonferansen 2016


Nyheter: Jonas Gahr Støre, Siv Jensen og tidligere visestatsminister i Sverige, Mona Sahlin, er blant deltakerne på konferansen i Oslo arrangert av arbeidsgiverforeningen Spekter. Tittel på konferansen er «Tenke det, ønske det, ville det med... men gjøre det?», hovedtema er hvordan nærings- og arbeidsliv skal møte de nye utfordringene.
Les mer

13.00: Tariffoppgjøret i statlig og kommunal sektor starter


Nyheter: Unio stat forhandler for drøyt 32.000 ansatte i statlig sektor. Partene møtes i Kommunal og moderniseringsdepartementet i Oslo. Frist for partene til å bli enige i årets oppgjør er lørdag 30. april klokken 24.00. Samtidig er det oppstart for tariffoppgjøret Unio-KS. Unio kommune forhandler for 129.000 ansatte i kommunal sektor. Også her er fristen midnatt 30. april.

17.00: Saladindagene på Litteraturhuset


Nyheter: Saladindagene arrangeres for åttende gang på Litteraturhuset i Oslo. Årets tema er kurdernes historie og framtid. Daglige foredrag og annet med avslutning på lørdag.
Les mer

18.00: Fotball-NM: 1. runde


Fotball: Et av vårens vakreste eventyr denne uka, når Tippeliga-lagene møter naboer fra lavere divisjoner i cupens 1. runde. Hovedrunden spilles onsdag, men tyvstart i kveld med Aurskog-Høland - Lillestrøm (sendes direkte på TV 2 Sumo kl. 18.00) og Stord - Haugesund.

19.00: Getligaen: Finale


Ishockey: Første kamp i årets playoff-finale. Stavanger Oilers møter Lørenskog på hjemmebane.

20.45: Champions League: Kvartfinaler


Fotball: Returoppgjør i kvartfinalene i Champions League. Real Madrid møter Wolfsburg (0-2 i første kamp), mens Manchester City møter Paris St. Germain (2-2 i første kamp).

Dessuten...


Statsminister Erna Solberg besøker Singapore og Sør-Korea


Nyheter: Statsministeren er på besøk i Singapore og Sør-Korea denne uka. I Singapore skal statsministeren blant annet åpne Norway Asia Business Summit. I Sør-Korea er hun blant annet invitert til det sørkoreanske parlamentet for å snakke om FNs bærekraftsmål. Solbergs besøk avsluttes lørdag.Rettssak etter drap i Mandal


Nyheter: Rettsaken mot en 19-åring som er tiltalt for å ha drept kameraten Joakim Ophaug Røksland (18) i Mandal 22. april 2015, starter i Kristiansand tingrett.Italias statsminister besøker Iran


Nyheter: Italias statsminister Matteo Renzi er i Iran på offisielt besøk.Den internasjonale romfartsdagen


Nyheter: i dag er FNs internasjonale romfartsdag, International Day of Human Space Flight. Markeringen skjer samme dag som jubileet for det første mennesket som dro ut i verdensrommet, russiske Yuri Gagarin. Dette skjedde 12. april 1961.