Dette skjer onsdag 9. mars

Sjekk dagens viktigste hendelser.

02.00: Primærvalg i Michigan og Mississippi


USA-valg: Åpne primærvalg i den viktige staten Michigan og Mississippi (valglokalene stenger kl. 02.00 natt til onsdag). Republikanerne har lukkede caucus-avstemninger på Hawaii og i Idaho.

08.00: Frokostseminar: Framtida for den norske vinteren


Nyheter: Seminaret på Litteraturhuset i Oslo samler blant annet klimaforskere, idrettsorganisasjoner, sportsbransjen og reiselivsnæringen til diskusjon om framtidas vinter. Arrangører er Miljødirektoratet, Skiforbundet, Skiforeningen, NHO Reiseliv, Innovasjon Norge og Alpinanleggenes landsforening.
Les mer

09.00: Plenumssesjon i Europaparlamentet


Nyheter: EUs medlemsnasjoner møtes i plenum i Strasbourg. Sesjonen varer helt til 23.00. Debattdel om situasjonen i EU i dag, med blant andre Sveriges statsminister Stefan Löfven på plass, starter kl. 15.00. På morgensesjonen er Tyrkia-samtalene på agendaen.

12.45: Lansering av Norsk Ordbok


Nyheter: Siste bind av Norsk Ordbok lanseres i Universitetets aula i Oslo. Den 12 bind store verket samler alle de norske dialektene og nynorsk i en ordbok-samling. Blant andre Kronprinsesse Mette-Marit er tilstede.
Les mer

13.00: Sykling: Paris – Nice


Sykling: 3. etappe av rittet Paris – Nice. Starter i Cusset, målgang i Mont Brouilly rundt kl. 17.00. TV 2 sender fra kl. 15.30.

13.00: VM i skiskyting: Normalprogram, kvinner


Skiskyting: Skiskytter-VM i Holmenkollen fortsetter etter to hviledager med normalprogram (15 km) for kvinner.
NRK1 sender direkte fra kl. 11.30

18.00: Ski Tour Canada: Skiathlon, kvinner


Langrenn: Kvinnenes 15 km fellesstart med skibytte i Canmore.
NRK1 sender direkte fra kl. 17.50

19.30: OL-kvalifisering: Sveits - Norge


Fotball: Den siste og avgjørende kampen om plass i kvinnenes fotballturnering i sommer-OL i Rio spilles i Rotterdam. For å komme til OL må Norge vinne, samtidig som Nederland slår Sverige i en kamp som går samtidig.

20.30: Ski Tour Canada: Skiathlon, menn


Langrenn: Mennene går 30 km fellesstart med skibytte i Canmore.
NRK1 sender direkte fra kl. 20.25

20.45: Champions League 8-delsfinaler


Fotball: Returoppgjør mellom Chelsea og Paris St. Germain i London. Den andre 8-delsfinalen som spilles onsdag går mellom Zenit St. Petersburg og Benfica kl. 18.00.

03.00: Demoratic Debate


USA-valg: Hillary Clinton og Bernie Sanders møtes til debatt i regi av Washington Post og Univision i Miami, Florida natt til torsdag.

Dessuten…


Fredssamtaler om Syria


Nyheter: Onsdag ettermiddag starter ny runde med fredsforhandlinger om Syria ledet av FNs spesialutsending Staffan de Mistura i Geneve.

Barbie-dagen


Underholdning: Amerikanerne markerer dagen etter kvinnedagen Barbie-dagen. Dukken ble første gang presentert på en leketøysmesse i New York 9. mars 1959.