Vis mer

Dette skjer med kontoene dine på Facebook, Twitter og Instagram når du dør

Slettes det eller blir alt til minnesider?

(upublisert) Opprettet
Det er estimert at omtrent 30 millioner, av de 1,3 milliarder brukerene som har Facebookkonto, faktisk er død.

– Hver dag dør 8000 Facebookbruker verden over, sier advokat Kimberley Martin til TV-programmet 7.30 ifølge ABCNews.

Hva skal man, og hva kan man egentlig gjøre med de sosiale mediekontoene til noen som er død?


 

(FOTO: Stephen Edgar, Flickr.com (CC BY-SA 2.0))

Facebook


Det finnes to alternativer for hva som skjer med profilen din dersom du, eller noen nær deg, skulle falle bort. Kontoen slettes eller blir omgjort til minnekonto, skriver Facebook på sitt "Hjelpesenter".

Du kan selv, allerede nå, velge hva som skal skje med din egen konto. Husk på at dersom du ikke gjør noe så omgjøres den minnekonto ved din bortgang, og det er ikke bare enkelt for et familiemedlem å få en konto slettet.

Dersom man kan oppgi "dokumentasjon på at du er en bemyndiget representant" så kan det hende at Facebook sletter innholdet på den avdødes konto, men de skriver at det ikke finnes noen garantier for at de kan gjøre det.

(FOTO: Matthew Oliphant, Flickr.com (CC BY-ND 2.0)

Twitter


Skulle du ønske å få en persons konto dektivert etter et dødsfall er du også her nødt til å stille med mye dokumentasjon.

Twitter skriver at du først er nødt å etterspørre fjerning av en konto, og deretter vil de ta kontakt. Papirene du trenger å ha klare er blant annet dødsattest til den avdøde, kopi av din egen gyldige legitimasjon, og en liste med "annen informasjon" om bruker.

Dersom du får gjennomslag vil de stenge kontoen, og du kan også få en utskrift av nevnte brukers "tweets".

YouTube


I motsetning til de fleste andre sosiale netverkene lar faktisk YouTube deg bestemme om noen andre en deg skal få tilgang til din konto.

Ved hjelp av Google sin "Inactive Account Manager" kan du gi tilgang til din konto til noen du stoler på.

Dersom dette ikke er gjort sier YouTube, og eieren Google, at de er villig til å jobbe sammen med familiemedlemmer for å stenge en konto. Det er derimot ikke stor sjanse for at de gir vekk kontotilgang.

(FOTO: Drew Olanoff, Flickr.com (CC BY-NC-ND 2.0))

Instagram


– Dersom en person dør gjør vi det vi kan for å etterfølge familiens ønsker om å deaktiver kontoen, noe som sletter bilder og alle brukerdata fra siden, sier en talsperson for Instagram til Huffington Post.

"Instagram Help Center"-sidene står det at ved dødsfall kan man kontakte dem via mail, og at dette er deres foretrukne måte å kommuniserer på. De skriver også at dersom de trenger ytterligere informasjon så vil de ta kontakt og be om dette.

Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.