Dette skjer mandag 23. mai

Sjekk dagens viktigste hendelser.

10.15: Verdens humanitære toppmøte i Istanbul


Nyheter: FN-iniativet World Humanitarian Summit starter i Istanbul. Målet er å samle regjeringer, humanitære organisasjoner og partnere i privat sektor for å fremme løsninger til de omfattende internasjonale humanitære utfordringene. Blant deltakerne er FNs generalsekretær Ban Ki-moon og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Toppmøtet har 5000 deltakere, inkludert Norges utenriksminister Børge Brende. Toppmøtet avsluttes tirsdag kveld.
Les mer

12.15: Stortinget: Høring om ulvebestanden


Nyheter: Stortingets næringskomité behandler «Ulv i norsk natur. Bestandsmål for ulv og ulvesone».

Dessuten...


Folkeavstemninger om kommunesammenslåing


Nyheter: En rekke kommuner holder folkeavstemninger om kommunesammenslåing i det som omtales som den andre av tre «supermandager» i avstemningene om kommunereformer.

Oslo Freedom Forum


Nyheter: Oslo Freedom Forum arrangeres i Oslo Nye Teater til og med onsdag. Forumet er et nettverk jobber for menneskerettigheter over hele verden. Blant en lang rekke foredragsholdere er Afghanistans første kvinnelige programvareentreprenør, Nigerias eneste nobelprisvinner og skaperen av Wikipedia.
Les mer

Polens president på statsbesøk


Nyheter: Polens president Andrzej Duda og fru Agata Kornhauser-Duda er invitert av Kong Harald på statsbesøk i Norge. Presidenten er i Oslo i dag og tirsdag, før turen går videre til Bodø og Narvik.