Dette skjer mandag 2. mai

Sjekk dagens viktigste hendelser.

08.30: Barneminister Solveig Horne besøker Rogaland


Nyheter: Barne- og likestillingsminister Solveig Horne kommer til Rogaland for å ha møter om barnevern og barn og unge. Starter i Sola Samfunnshus, og skal også til Sandnes og Stavanger i løpet av dagen.

10.00: Første Circle K-stasjon åpne


Nyheter: Europas første Circle K-stasjon åpner på Økern i Oslo. Dette er starten på et stort merkeskifte fra Statoil til Circle K i Skandinavia og Europa.

10.45: Grunnstensnedleggelse for det nye Nasjonalmuseet


Nyheter: Dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit legger ned grunnstenen for det nye Nasjonalmuseet ved gamle Vestbanen i Oslo. Bygget skal stå ferdig i 2020. Programmet omfatter også kunstneriske innslag og taler ved blant andre statsminister Erna Solberg.
Les mer13.00: Presentasjon av modell for e-bøker i bibliotek


Nyheter: Nasjonalbiblioteket legger fram sin anbefaling av modell for kjøp og utlån av e-bøker i norske folkebibliotek. Modellen legges fram av direktør Aslak Sira Myhre for bibliotekorganisasjonene og de ulike bransjeaktørene.

19.00: Tippeligaen: Bodø/Glimt - Sarpsborg 08


Fotball: Den siste kampen i 8. serierunde spilles mellom Bodø/Glimt og Sarpsborg 08. Sendes direkte på TV 2 Zebra.

21.00: Premier League: Chelsea - Tottenham


Fotball: Chelsea møter Tottenham i lokaloppgjør på Stamford Bridge.

Dessuten...


Oppgjøret etter artisten Prince behandles


Nyheter: Skifteretten skal behandle oppgjøret av dødsboet etter artisten Prince. En dommer er pekt ut til å administrer oppgjøret. Prince etterlot seg store verdier da han døde tirsdag 21. april, men ikke noe testamente.Statistikk over enslige mindreårige asylsøkere


Nyheter: Eurostat legger fram statistikk over enslige mindreårige asylsøkere.

Møte i WHO om utvikling av medisiner


Nyheter: Medlemslandene i WHO holder møte for å diskutere en mulig ny modell for utvikling av medisiner. Dette kan være slutten på en tiår lang kamp for å sikre tilgang til medisiner i fattige land.