Vis mer

Dette skjer mandag 14. mars

Sjekk dagens viktigste hendelser.

(upublisert) Opprettet

10.30: Første oppskytning i ExoMars-prosjektet


Nyheter: Første oppskytingen i Den europeiske romfartsorganisasjons (ESA) ExoMars-prosjekt, som blant annet skal undersøke mulighetene for liv på planeten Mars. Raketten med landingsmodulen Schiaparelli EDM Lander og kommunikasjonssonden Trace Gas Orbiter skytes opp i Kasakhstan. Raketten skal etter planen nå Mars i oktober 2016.

13.00: Lønnsforhandlingene starter for byggeindustrien


Nyheter: Fellesforbundets forhandlingsleder, forbundssekretær Hege Espe, overleverer årets krav i lønnsforhandlingene til Byggenæringens Landsforening (BNL) sin representant, Siri Bergh. 5000 bedrifter har tariffavtaler med Fellesforbundet.16.00: FNs kvinnekommisjon åpner i New York


Nyheter: FNs kvinnekommisjon (CSW) har sitt årlige høvedmøte i New York. Kommisjonen sitter sammen i 10 dager. Blant de mange tusen deltakerne er Norges likestillingsminister Solveig Horne. Hovedtemaet i år er hvordan kvinnekommisjonen kan bidra til å oppnå FNs 17 bærekraftsmål.
Les mer (engelsk)

17.00: Høringsmøte om tater-/romaniutvalgets rapport


Nyheter: Kommunal- og moderniseringsdepartementet holder høringsmøte om tater-/romaniutvalgets rapport i Kristiansand. Utvalget har undersøkt Norges politikk ovenfor tatere og romanifolk fra 1800-tallet fram til i dag.
Les mer

18.00: Etterretningstjenestens årlige situasjonsvurdering


Nyheter: General Morten Haga Lunde, sjef i E-tjenesten, holder foredrag i Oslo om status for etterretningstjenesten.

19.00: Tippeligaen: Vålerenga - Viking


Fotball: I siste kamp i fseriepremieren i norsk eliteserie møter Vålerenga Viking på Ullevaal stadion. Kampen sendes på TV 2 Sport Premium (betal-TV).

21.00: Premier League: Leicester - Newcastle


Premier League: Serieleder Leicester møter kriserammede Newcastle.

22.30: Sesongpremiere: Paradise Hotel


TV: Sesong 8 av realityserien har premiere på TV3. Triana Iglesias er fortsatt programleder.

Dessuten...


Fredssamtaler i Syria-konflikten


Nyheter: FNs spesialutsending Staffan de Mistura leder samtaler mellom partene i konflikten i Syria. Fredssamtalene skal etter planen pågå til og med 24. mars.

EUs utenriksministere i Brussel


Nyheter: EUs utenriksministere møtes i unionens råd for utenriksspørsmål i Brussel.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.