Dette skjedde i Ukraina i natt

Dette er noen av de viktigste hendelsene knyttet til krigen i Ukraina natt til tirsdag 8. mars.

Her er det soldater som sitter på en stridsvogn i utkanten av Kyiv. Foto: Emilio Morenatti / AP /NTB
Her er det soldater som sitter på en stridsvogn i utkanten av Kyiv. Foto: Emilio Morenatti / AP /NTB Vis mer
Publisert
  • Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har skrevet under på et dekret som hjemkaller alle ukrainske soldater som er utplassert som fredsbevarende styrker i FN. Ordren omfatter også hjemsendelse av ukrainsk utstyr som inngår i FNs fredsbevarende operasjoner.
  • En høytstående leder i den russiske hæren, generalmajor Vitalij Gerasimov, er drept av ukrainske styrker i kamper nær Kharkiv, ifølge det ukrainske forsvarsdepartementet. Flere andre høytstående personer i den russiske hæren ble også drept og såret, ifølge uttalelsen.
  • Russiske fly gjennomførte gjennom natten bombeangrep mot flere byer. I Sumy og Okhtyrka, nær den russiske grensen, ble boligområder bombet og et kraftverk ødelagt, med et ikke oppgitt antall drepte og sårede som resultat, ifølge regionale myndigheter. I Zjytomyr og Tsjerniakhiv ble oljelagre bombet, mens det i Kyiv-forstaden Bucha ble meldt om artilleriild.
  • Australia innfører sanksjoner mot ytterligere ti personer i Russland som anklages for propaganda, feilinformasjon og oppfordring til fiendtligheter mot Ukraina.
  • Japan utvider sanksjonene mot Russland ved å fryse midler tilhørende ytterligere 32 russiske og hviterussiske tjenestepersoner og oligarker.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer